Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:695566
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.05.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sabiedrība bieži vien ir ieinteresēta tiesu lietās. Daudzi seko līdzi laikrakstos publicētajiem tiesu materiāliem un, protams, izlasīto novērtē un salīdzina. Viedokļi nav nepārprotami. Kādam šķiet, ka sods bijis pārāk humāns, kāds cits uzskata, ka vajadzēja piespriest vēl stingrāku sodu. Taču pēdējais vārds vienmēr pieder tiesai, kas izskata konkrēto lietu. Tikai tiesa var piespriest sodu par izdarīto noziegumu.
Arī man dažkārt ir ļoti interesanti pasekot līdzi presē vai televīzijā, kā noris tiesu procesi Latvijā un citur pasaulē, tādēļ es izvēlējos par savu referāta tēmu “Akuzācijas process un Inkvizīcijas process”, kuru rakstot, es uzzināju daudz jauna, kā tika izskatītas lietas un piespriesti sodi agrākajos laikos.
Šie abi procesi gan Inkvizīcijas process, gan Akuzācijas process ir tiesu procesi, kas ir atšķirīgi viens no otra. Referāts ir sastādīts divās nodaļās un četrās apakšnodaļās. Pirmajā nodaļā es aprakstīju Akuzācijas tiesas procesu, bet otrajā - Inkvizīcijas procesu. Katari nodaļai ir apakšnodaļas, kurās ir ietverti konkrēti likumi, kas atspoguļo kādu no šiem tiesas procesiem. Referāta nobeigumā es ietvēru galvenās atšķirības starp Inkvizīcijas tiesas procesu un Akuzācijas procesu.
Šīs tēmas aprakstā, galvenokārt, es balstījos uz Līnas Birziņas grāmatām, kurās bija ļoti interesanta un plaša informācija par šiem tiesas procesiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1168700
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties