Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:128060
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.11.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Akciju sabiedrība (a/s) ir statūtsabiedrība, kuras pamatkapitālu veido tās dalībnieku – akcionāru ieguldītais īpašums, t.i., akcijas. Formāli SIA rāmji ir par šauru lieluzņēmumam. A/s paver plašas iespējas līdzekļu centralizēšanai. Hrestomātisks (zinātnisku darbu paraugu krājums, kurš nepieciešams mācību darbam) ir teiciens, ka cilvēce paliktu bez dzelzceļa, ja neveidotos akciju sabiedrības.
A/s ir vairāki dibināšanas etapi: idejas dzimšana, tirgus izpēte, dibinātāju investoru grupas veidošanos, projaktēšana, celtniecība, darbības uzsākšana, līgumu slēgšana par produkcijas piegādi vai pakalpojumu sniegšanu. Par a/s var pārveidot SIA, to paplašinot. Par a/s var izaugt sākotnējais ģimenes uzņēmums, pat vienas personas uzņēmums(!). Privatizācijas sagatavošanas gaitā līdzšinējais valsts uzņēmums tiek pārveidots par valsts akciju sabiedrību (kā piemērs - VAS Latvenergo). A/s dibināšanai nepieciešams valsts institūciju atļauja, kas vienlaikus dod svētību akciju izlaišanai par noteiktu summu.
Investīcijas, dibinot a/s. Kļūdains ir uzskats, ka akcionāri obligāti iegūlda a/s statūtu fondā naudu un tikai naudu. Likums nosaka, ka statūtu fonda sākotnēji jābūt ne mazākam par Ls 5000 ar nosacījumu, ka šī summa 5 gadu laikā pieaugs līdz Ls 25000. Dibinātājiem (dibinātāju grupai) jāsastāv vismaz no trim juridiskām (komercsabiedrībām) vai fiziskām personām. Dibinātāju skaits nav ierobežots. Dibinātāji ir tie, kas parakstījuši a/s statūtus un kuriem pieder vismaz viena akcija.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties