Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:843691
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ikviens cilvēks – mazulis, pusaudzis, jaunietis, pieaudzis, vēlas un ir pelnījis ģimeni – patvērumu no ikdienas raizēm un rūpēm, laimes salu, kur vienmēr ir spoža saule un gaiši zili gubu mākoņi. Ģimene – tā ir nezūdoša vērtība, kura caurvij paaudžu paaudzes. Ģimene – tā ir vieta ,kur tevi allaž gaidīs siltas, pret tevi atvērtas rokas, tā ir vieta, kur gūt mierinājumu un atbalstu, tā it vieta, kur atgriezties, jo zini, ka vienmēr būsi tur gaidīts, mīlēts, lolots. Sapnis. Ilūzija. Kvēlākā vēlēšanās daudziem bērniem, kuri ir palikuši bez vecāku gādības un mīlestības. Viņu mājas un ģimene uz īsu vai mazliet ilgāku laiku ir bērnu nami, patversmes, sociālie aprūpes centri. Neapstrīdu faktu, ka šeit pret bērniem ir laba izturēšanās, viņi ir paēduši, apģērbti, apmīļoti, taču, diemžēl, ģimeni tas aizstāt nevar, jo ģimenei ir īpašs siltums un maigums, par kuru tik daudzi bērni bezmiega naktīs sapņo, ka varbūt arī viņiem būs ĪSTA ģimene...
Lai palīdzētu atrast ģimeni un mīļus cilvēkus, kas vēlas ņemt savā “paspārnē” bez vecāku gādības palikušo bērniņu, roku rokā strādā daudzas sociālās institūcijas – bērnu nami, bērnu patversmes, bērnu – bāreņu aprūpes centri, bāriņtiesa, un pēdējā ir tā, kura izlemj par bērniņa adopciju, aizbildnību vai aizgādnību.
1.pants (1) Bāriņtiesa ir pilsētas pašvaldības izveidota aizbildnības un aizgādnības iestāde.
(2)Bāriņtiesa sniedz Civillikumā paredzētajos gadījumos palīdzību mantojuma lietu kārtošanā un steidzamos gadījumos veic mantojuma apsardzību, bet tajās rajona pilsētās, kurās nav zvērināta advokāta, - pilda šajā likumā paredzēto notariālo funkciju.
4.pants Bāriņtiesu un pagasttiesu regulē šis likums – “Par bāriņtiesām un pagasttiesām”, Civillikums un Ministru kabineta noteikumi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1159113
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties