Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:817895
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.04.2000.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Aizbildnība mūsdienu Latvijā varētu būt ļoti izplatīta, ja vien bērnu attīstībai un dzīves apstākļiem valsts iestādes pievērstu pietiekošu uzmanību. Manuprāt, ļoti daudzas ģimenes ir tādas, kur pašiem vecākiem būtu nepieciešams aizgādnis sava izlaidīgā dzīves veida dēļ, un bērni šādās ģimenēs negūst ne vajadzīgo audzināšanu, ne arī nepieciešamās zināšanas, kas ir stipri saistīts ar bērnu skolas dzīvi. Te arī jāmin, ka, salīdzinot ar citām ES valstīm, daudzi vecāki Latvijā savus bērnus skolā nemaz nesūta. Domāju, ka šeit komentāri nav vajadzīgi secinājumam, ka šiem bērniem varētu būt nepieciešams aizbildnis ar veselīgāku dzīves uztveri.
Es šajā referātā vairāk pievērsīšos tādiem jautājumiem, kas skar aizbildņa un aizbilstamā juridiskās attiecības, kā arī sīkāk aizbildņa tiesībām un pienākumiem.
Bāriņtiesas darbam aizbildnības jomā es nepievērsīšos, jo, manuprāt, svarīgāk ir zināt to, kam aizbildņi ir vajadzīgi un ko no viņiem gaidīt.
Es ar bāriņtiesu darbību neesmu apmierināts vienā aspektā: neviens nekontrolē situāciju uz ielas un necenšas palīdzēt bērniem, kas vieni klīst pa tām. Pēc manām domām, vajadzētu izveidot bāriņtiesas regulētu kontroli, kas sekotu aktuālajai situācijai nelabvēlīgās ģimenēs.
No otras puses skatoties, cilvēki mūsdienās ir ļoti dažādi, un varbūt bāriņtiesa, nozīmējot bērnam it kā piemērotu aizbildni, nodara mazajam cilvēkam lielāku ļaunumu, nekā tas būtu bez aizbildņa iejaukšanās. Turpmākajās referāta daļās ir redzams, ka likumdošanas cenšas kontrolēt arī aizbildņus, lai nepieļautu bērnu vai to mantas izmantošanu nelikumīgiem mērķiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties