Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:601326
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Referāta mērķi bija noskaidrot šī brīža aitkopības un kazkopības situāciju un plānus tās attīstībai, apkopot datus par nozaru izaugsmi un saimniecību skaita izmaiņām, analizēt normatīvos aktus, kas saistīti ar nozarēm, kā arī apkopot informāciju Eiropas Savienības atbalsta pasākumus nozares attīstībai. Autores secina, ka:
• Aitkopība un kazkopības kā lauksaimniecības nozares Latvijā ir pazīstamas jau sen, tās nav ļoti izplatītas, bet attīstās, palielinās un pielāgojas tirgus prasībām.
• Aitkopības nozare Latvijā attīstās, dzīvnieku skaits arvien pieaug, samazinās saimniecības ar 3-9 dzīvniekiem, bet saimniecību skaits ar 10 – 49 aitām, paliek praktiski nemainīgs.
• Kazkopības nozarē visvairāk ir mazās saimniecības, kur ir 1, 2 vai 3-5 dzīvnieki, bet būtisks kazu skaits atrodas saimniecībās ar 20, 30 un pat 100 dzīvniekiem.
• Aitkopība zemes reljefa dēļ visvairāk attīstās Vidzemes un Latgales reģionos.
• Latvijas ganāmpulkos ir sastopamas dažādas aitu šķirnes: vienīgā Latvijā selekcionētā Latvijas tumšgalve un citas šķirnes – Vācijas meriono vietējā, Dorper, Suffolk un citas gaļas šķirnes, ar kurām tās tiek krustotas.
• Aitkopības attīstībai ir izstrādāts nākotnes plāns - "Latvijas aitu audzēšanas nozares attīstības stratēģija līdz 2023.gadam", kas paredz aitu gaļas produktu audzēšanu, ražošanu un ieviešanu Latvijas un Eiropas tirgos.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties