Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:714941
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aleksandrs Grīns, īstajā vārdā Jēkabs Grīns, dzimis 1895. gada 15. augustā Biržu pagasta „Ziedos”, Vidzemē. Viņa dvīņubrālis Mārtiņš nomira otrajā dzīves gadā, bet vecākais brālis Jānis, kurš vēlāk arī kļuva par rakstnieku un žurnālistu, bija par pieciem gadiem vecāks. Bērnības un jaunības takas viņu ved pa Latviju: Jēkabpils – Rūjiena – Cēsis. Te ir saknes viņa zināšanai par tautu, tās slāņiem, tipāžiem, valodu, manierēm, par kopīgo un atšķirīgo latviskajā raksturā.
1904.-1906.g. Grīns mācījās Muižgales pamatskolā, tad iestājās Jēkabpils tirdzniecības skolā. 1910.gadā no skolas izslēdza. 1911.gada janvārī viņš iestājās Rūjienas proģimnāzijas pēdējā klasē, ko pavasarī sekmīgi absolvēja. Neizturējis iestājeksāmenus Valkas reālskolā, viņš iestājās K.Millera reālskolā Cēsīs, ko beidza 1914.gadā.
1915. gadā iesaukts armijā, Grīns Maskavā beidz karaskolu. No 1916. – 1917. gadam ir virsnieks latviešu strēlnieku pulkos, tiek ievainots, tad Tērbatā studē medicīnu, 1919. gadā atgriežas Rīgā un līdz 1924. gadam virsnieks Grīns dien Latvijas armijā.
Lielākās un asiņainākās cīņas Grīnu neskāra, tomēr visu laiku viņš bija iekšā pašā karavīru dzīves mutulī. Viss šis laiks bija veidojis viņa personību, atstājis neizdzēšamas pēdas viņa dvēselē un apziņā, veidojis vērtību skalu, vīrišķības un varonības izpratni un licis tautas liktenim kļūt par vienu no galvenajām tēmām rakstnieka daiļradē.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1152935
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties