Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:742715
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 20 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Teoretiskā daļa    4
1.1.  Agresivitāte    4
1.2.  Agresivitātes jēdziens    4
1.3.  Agresivitātes veidi    4
1.4.  Agresivitate sportā    6
2.  Audzināšana sportiskās darbības veidos    8
3.  Pētnieciskā daļa    11
3.1.  Metodika un materiāli    11
3.2.  Rezultātu apstrāde    12
3.3.  Iegūto rezultātu analīze    13
4.  Secinājumi    18
5.  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Agresivitāti ir pētījuši daudzi zinātnieki un praktiķi -psihologi, etnologi kā arī mediķi. Pastāv daudzas teorētiskas koncepcijas* (skat.pielik.skaidrojošajā vārdnīcā), kuras skaidro agresivitātes cēloņus.
Agresija - tā ir jebkuras formas uzvedība, kura tiek izdarīta ar nolūku apvainot vai radīt cita veida pāri darījumus jebkurai dzīvai būtnei, kura to nevēlas.
Lai gan savstarpējās attiecībās ar apkārtējiem cilvēkiem, mēs neesam agresīvi un nežēlīgi, ir grūti iedomāties kādu mūsdienu laikrakstu, radio vai televīzijas pārraidi, kur nebūtu kāds paziņojums par agresijas aktiem.
Mūsu ikdienas situācijā, kad sabiedrībā un apkārtnē viss tik strauji mainās, par ikdienišķu parādību ir kļuvusi spriedze, trauksme un depresija. Šāda veida “kokteili” ir grūti izturēt pat pieaugušam cilvēkam, kur nu vēl jaunietim, kas pasauli jau tāpat uztver daudz emocionālāk un saasinātāk. Pēdējos gados īpaši lielu uzmanību pievērš agresivitātei un tās novēršanai gan rietumu psihologi, gan krievu un latviešu psihologi Literatūra, kurā apskatīta agresivitāte ir ļoti plaša. To pēta dažādas zinātnes nozares -gan sociālās, gan dabas zinātnes. Dabas zinātnes ietvaros (ģenētikas, bioloģijas, neirofizioloģijas utt.). agresivitāte galvenokārt nosaka sugas iekšējās atlases mehānisma funkciju, kas sabiedrībā zaudē savu nozīmi, bet iezīmējas sporta pasākumu sasniegšanā, konkurences situācijās un citos ekstremālos apstākļos. Arī sociālajām zinātnēm ir svarīga nozīme agresijas izpētē, jo bez sabiedrības nav iespējams aplūkot agresivitātes izpausmes. Agresivitāti galvenokārt aplūko psiholoģijas zinātnes. Šīs zinātnes mēģina atrast atbildes uz jautājumiem - vai par agresivitāti var uzskatīt tikai apzinātu agresīvu uzvedību, vai darbība ar agresīvu nodomu, kura apstākļu sakritības dēļ nav realizēta , un objekts nav cietis no agresijas akta, arī uzskatāma par agresīvu. jebkura agresīva uzvedība ir vērsta uz vienu no trijiem mērķiem:
1. demonstrēt varu;
2. pievērst uzmanību;
3. atriebties.
Darbā mēs veicām pētījumu par agresivitātes izpausmju specifiku un veidiem un formām dejotāju vidū. Darbam izvēlējāmies sporta deju dejotājus, jo šajā sporta veidā agresivitāte izpaužas ļoti specifiski, reizēm pat netieši, jo tā mēdz būt apslēpta. Mēs pētījām dejotājus vecumā no 15 līdz 20 gadiem. Šajā vecumā cilvēkā ir daudzas spiholoģiskās īpatnības tajā notiek visvairāk iekšējie procesi un konflikti, kuri bieži vien mēdz izpausties dažādās agresivitātes formās.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1136503
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties