Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:460221
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Džibuti valsts atrodas Āfrikas kontinenta ziemeļaustrumu daļā. Tā robežojas ar Eritreju, Etiopiju un Somāliju. Džibuti austrumu pusē atrodas Ādenas līcis un ziemeļdaļā atrodas Babelmandebas līcis, kurš atdala Āfriku no Āzijas un savieno Sarkano jūru ar Indijas okeānu. Ūdenskrātuves tiek aktīvi izmantotas tirdzniecībā, pateicoties ostai, kura atrodas Džibuti pilsētā. No tās tiek ievākti nodokļi par ceļu un ostas izmantošanu no trijām valstīm, kuras robežojas ar Džibuti (Somālija, Eritreja, Etiopija), kas sastāda 80% ienākumu no valsts budžeta. Pārējos 20% dod rūpnieciskā enerģētika, celtniecība, lauksaimniecība un zvejniecība. (pielikums Nr. 8)
Teritoriālā platība Džibuti valstī ir 23 000 km2, iedzīvotāju skaits ir 708 200 cilvēku, iedzīvotāju blīvums valstī ir 21/km2. 1 (pielikums Nr. 9)
Pamatā iedzīvotāji nodarbojas ar amatniecību, sīko rūpniecību, tirdzniecību un nedrīkst aizmirst ļoti svarīgu faktu, ka iedzīvotāju vidū ir liels narkotisko un eiforisko vielu patēriņš, šīm vajadzībām tiek izlietoti lielākā daļa ienākumu. Populārākā narkotika saucās QAQ (kak), valstī tā nav aizliegta, atrodas brīvā tirdzniecībā, rada atkarību. Tā izskatās kā piparmētru buntiņš, no kura plēš lapiņas, bāž aiz vaiga un košļā. Staigājot pa pilsētas ielām, katram otrajam vīrietim ir redzams uztūcis vaigs, aiz kura atrodas QAQ lapiņas. Sievietēm nav pieņemts lietot QAQ sabiedriskās vietās, bet tas nenozīmē, ka viņu vidū lietošanas procents ir mazāks.
QAQ netiek audzētas Džibuti, bet ievestas no Jemenas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1209132
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties