Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:257655
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.08.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Administratīvas tiesības    4
  Administratīvo tiesību vēsture    5
  Administratīvais pārkāpums    7
  Administratīvā atbildība    9
  Administratīvās atbildības avots    12
  Administratīvās atbildības subjekts, subjektīvā puse, objekts, objektīva puse    14
  LAPK 214.1. panta „Pašvaldības policija” piemērošanas nosacījumi    20
  Administratīvās atbildības mērķis    25
  Administratīvās atbildības funkcijas    25
  Atbrīvošana no administratīvās atbildības    27
Darba fragmentsAizvērt

Attīstoties un pilnveidojoties cilvēku zināšanām par viņu tiesībām, likumiem, saistošajiem noteikumiem un citiem normatīvajiem aktiem, kas regulē cilvēku savstarpējās attiecības un attiecības starp valsti un indivīdu, mūsu valsts tiesu sistēma aizvien vairāk saskaras ar indivīdu sūdzībām par valsts un pašvaldību institūciju pieņemtajiem lēmumiem.
Līdz ar to vēlos citēt R.Gneistu, ka tiesisku valsti raksturo administratīvās tiesas izveidošana. Tā ir nodibinājies uzskats, ka par tiesisku valsti ir atzīstama tāda valsts, kurā valsts varas orgānu uzbūve, darbība, savstarpējās attiecības, kā arī attiecības starp valsti, proti, valsts varas orgāniem no vienas puses un pilsoņiem no otras puses - balstās uz tiesiskiem pamatiem un tiek regulētas ar tiesību normām.
Ar jaunā Administratīvā procesa likuma spēkā stāšanos 2004.gada 1.februārī, Latvijas tiesu sistēmā ir ienācis jauns institūts Administratīvā tiesa. īstenojot likumā noteiktos personu tiesību ievērošanas, vienlīdzības, tiesiskuma, patvaļas aizlieguma, samērīguma un citus principus, Administratīvo tiesu uzdevums ir veikt kontroli pār iestāžu un to amatpersonu izdoto administratīvo aktu, kas attiecas uz konkrētām personām, tiesiskumu un pamatotību.
Par sava darba mērķi izvēlējos atspoguļot teorētisko bāzi, kas saistīta ar administratīvajām tiesībām, pievēršot galveno uzmanību administratīvās atbildības pamatelementiem.
Bez tā pa cik es pildu dienesta pienākumus Rīgas pašvaldības policijā, kursa darbā vēlos izvērtēt administratīvās atbildības elementus tiešu uz pašvaldības policijas veicamo dienesta pienākumu fonā.
I.Kants teica "Tiesības ir visu to noteikumu kopums, kas viena cilvēka patvaļu saskaņo ar otra patvaļu uz vispārīgā brīvības likuma pamata".
Izpētot vairākus literatūras avotus, nevienā neatradu kopēju definīciju, kas skaidri definētu administratīvo tiesību jēdzienu. Taču administratīvo tiesību raksturojums ir līdzīgs pēc vairāku autoru domām. Kā, piemēram, J.Načisčionis raksta, ka administratīvās tiesības ir zinātne - tiesību nozare, kura regulē administratīvo iestāžu darbību, tām realizējot likumā vai citos tiesību aktos noteiktās valsts pārvaldes funkcijas. Lasot tālāk J.Načisčioņa teikto, viņš arī paskaidro, kāpēc nav vienas konkrētas administratīvo tiesību definīcijas, jo tās parasti atspoguļo valstī valdošās tiesību doktrīnās visplašāk izplatīto viedokli, kas bāzējas vai nu uz administratīvo tiesību normām, vai nu uz administratīvo tiesību zinātnes atziņām. Pilnībā piekrītu J.Načisčioņa viedoklim, jo atspoguļojot katras valsts tiesību sistēmas tradīcijas attīstības virzienus, nekad nevarēs nonākt pie konkrētas definīcijas, kas ir administratīvās tiesības neizprotot tās plašāk. Ļoti vienkāršu un saprotamu raksturojumu, kas ir administratīvās tiesības dod Juridisko terminu vārdnīca. Administratīvās tiesības ir salīdzinoši jauna tiesību nozare, kuras rašanos noteica fakts, ka pārvaldes, publisko administratīvo darbību sāka regulēt specifiskas, administratīvi tiesiskas normas. Pirms tam administratīvo darbu, pārvaldi regulēja vispārēja rakstura tiesību normas, kuras bija saistošas arī daudziem citiem tiesību subjektiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1170107
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties