Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:824800
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.11.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Spriedums    4
  Ievaddaļa    4
  Aprakstošā daļa    4
  Motīvu daļa    5
  Rezolutīvā daļa    7
  Secinājumi    8
  Izmantotā bibliogrāfija    9
  Pielikums    10
Darba fragmentsAizvērt

Nodrošināt demokrātiskas, tiesiskas valsts pamatprincipu, it sevišķi cilvēktiesību, ievērošanu visās konkrētās publiski tiesiskās attiecībās starp valsti no vienas puses un privāto tiesību subjektu no otras puses, tas ir šī likuma mērķis, kā arī pakļaut neatkarīgas, objektīvas un kompetentas tiesu varas pilnai kontrolei izpildvaras darbības. Nodrošināt tiesību normu tiesisku, precīzu un efektīvu realizāciju publiski tiesiskās attiecībās.
Visu tiesu procesu galarezultāts ir tiesas sprieduma iznešana par konkrēto lietu, kas ir gala rezultāts šim pašam procesam. Tas ir viens no satraucošākajiem pārdzīvojumiem procesa dalībniekiem. Spriedums ir svarīgs visām procesa dalībnieku pusēm.
Administratīvās rajona tiesas spriedums atbilsotši Latvijas Republikas (LR) Administratīvā procesa likuma 251.pantam, sastāv no ievaddaļas, aprakstošās daļas, motīvu daļas un rezolutīvās daļas.
Darba mērķis: paplašināt zināšanas par administratīvās rajonu tiesas darbību.
Lai sasniegtu mērķi, tiek izvirzīts sekojošs uzdevums: izanalizēt Administratīvās rajona tiesas 2006. gada 18. aprīļa spriedums Einara Repšes pieteikumā par Ventspils pilsētas domes Administratīvās komisijas lēmuma atcelšanu.
Aprakstošā daļa ietver pieteicēja prasījumu un atbildētāja iebildumu, kā arī administratīvā procesa dalībnieku sniegto paskaidrojumu būtību.
Minētajā spriedumā pieteicēja E.Repšes prasība pret atbildētāju Ventspils pilsētas domes Administratīvo komisiju ir: atcelt Ventspils pilsētas domes Administratīvās komisijas lēmumu, kas noteica soda naudas piešķiršanu E.Repšem par Aizsardzības ministrijas valdījumā esošās ēkas Ventspilī, Bangu ielā Nr.63 bīstamību sabiedrības drošībai. Soda naudas apmērs tika noteikts 50 Ls. Šāds lēmums tika pamatots ar to, ka aizsardzības ministrs E.Repše kā šīs ēkas pārvaldītājs ilgstoši radījis bīstamību iedzīvotāju drošībai.
Prasības pieteicējs pieteikumu pamatoja ar sekojošu apsvērumu:
1)izdodot administratīvo aktu adresāts tika norādīts fiziska persona, kaut arī šī ēka ir Aizsardzības ministrijas valdījumā. Tātad administratīvajā aktā bija jānorāda un jāuzliek sods juridiskai personai (netika ievērots Administratīvā procesa likuma (APL) 67.panta otrās daļas 2.punkts).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1164699
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties