Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:736605
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
1.  Administratīvais process tiesā, tiesvedības pamatnoteikumi    4
3.  Administratīvās lietas piekritība un pakļautība    10
4.  Pieteikuma iesniegšana    11
5.  Tiesas sēde    15
6.  Administratīvās lietas iztiesāšana    16
7.  Administratīva rajona tiesas spriedums un lēmums    22
  Secinājumi    32
  Izmantoto avotu saraksts    32
Darba fragmentsAizvērt

Savā studiju darbā es pievēršos galvenokārt administratīvajai rajona tiesai, un Administratīvā procesa tiesībām. Uzreiz gribētos pateikt dažus vārdus par administratīvo procesu, jo tas ir pamats manam studiju darbam. Pie administratīva procesa, pirmkārt, es gribētu atzīmēt administratīva procesa jēdzienu. Juridisko terminu "administratīvais process" pat Eiropas Savienības valstīs dažkārt lieto gan plašākā, gan šaurākā nozīmē. Šaurākā un visbiežāk lietotā nozīmē ar to tiek saprasta individuālo aktu izdošanas kārtība. Turklāt šādi akti visbiežāk tiek dēvēti par administratīvajiem aktiem. Dažkārt juridiskajā literatūrā, it īpaši bijušās Padomju Savienības autoru rakstos, tie tiek saukti arī par pārvaldes aktiem, par individuālajiem aktiem jeb lēmumiem, par tiesību piemērošanas vai likumpiemērošanas aktiem. Latvijas Civilprocesa kodeksa 24.A nodaļā administratīvie akti tiek saukti par amatpersonu rīcību un lēmumu. Plašākā nozīmē ar administratīvo procesu saprot gan individuālo, gan vispārsaistošo valsts pārvaldes aktu izdošanas kārtību. Taču vairākumā valstu administratīvo procesu likumos un juridiskajā literatūrā administratīvais process nozīmē tikai individuālo lēmumu pieņemšanas, individuālo administratīvo aktu izdošanas kārtību. Šādi šis jautājums tiek traktēts arī Latvijas Republikas Ministru kabineta 1995.gada 13.jūnija Administratīvo aktu procesa noteikumos un Tieslietu ministrijas akceptētajā Administratīvā likumprojekta koncepcijā. Nenoliedzot to, ka arī vispārsaistošo normu izdošanas kārtībai ir liela nozīme indivīda tiesību aizsardzībā. Vēl var teikt - Juridiskais process, tas ir ar procesuālām normām noregulēta valsts kompetento institūciju darbības kārtība, kas izpaužas vispārēju vai individuālu juridisko lēmumu sagatavošanā, pieņemšana, dokumentālā nostiprināšanā. Valsts varas darbības procedūra kļūst par pilnīgāko formu - juridisko procesu tad, kad to regulē tiesību normas, kas nosaucamas par procesuālo likumdošanu (process - secīgu darbību kopums, kuras izdara, lai sasniegtu konkrētu rezultātu; kādas darbības kārtība)
Temats par administratīvo rajona tiesu ir ļoti aktuāls, jo tā saka savu darbību ar tādu nosaukumu tikai no 2004.gada 1.februāra. Šī tiesa atrodas Rīgā, Antonijas ielā 6. Es uzskatu, ka šobrīd šī tiesa jau pieradīja savu nepieciešamību. Uzskatu arī, ka katrai tiesai ir jānodarbojas ar saviem pienākumiem, jo tad mūsu tiesu sistēma strādātu daudz efektīvāk, tāpēc 2004.gada 1.februārī stājās spēkā Administratīvā procesa likums. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties