Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:210066
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    2
2.  Administratīvo tiesību principi    3
3.  Administratīvo tiesību un normu klasifikācijas kritēriji un iedalījums veidos    6.-7
4.  Administratīvā atbildība    8.-10
5.  Administratīvās atbildības jēdziens    11.-12
6.  Administratīvais sods    13.-16
7.  Administratīvās atbildības piemērošana    17.-19
8.  Apstākļi, kas mīkstina vai pastiprina atbildību par administratīvo pārkāpumu    20.-21
9.  Nobeigums    22
10.  Izmantotās literatūras saraksts    23
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēku saskaņotu darbību valsts nodrošina ar pārvaldes palīdzību, panākot saskaņu starp atsevišķu indivīdu darbībām un virzot šīs darbības uz pārvaldītājam izdevīga mērķa sasniegšanu. Bez pārvaldes nav iedomājama sabiedrības pastāvēšana, tāpēc tās īstenošana ir aktuāls uzdevums ikvienā valstī. Lai šo uzdevumu īstenotu, valsts organizē un regulē cilvēku uzvedību, reglamentē publisko un sabiedrisko institūciju darbību, nodrošina sabiedrisko kārtību un veic daudzas citas darbības.
Joprojām katrā valstī un sabiedrībā notiek dažādi likumpārkāpumi un atkarībā no to rakstura tiek noteikti dažādi juridiskās atbildības veidi, to skaitā ir arī administratīvā atbildība. Atkarībā no pārkāpuma rakstura, valsts izmanto dažādus ietekmēšanas līdzekļus – kriminālos, civiltiesiskos un administratīvos. Administratīvie pārkāpumi ir ļoti izplatīti. Tie nav tik bīstami kā noziegumi, bet arī tie nodara zināmu kaitējumu mūsu sabiedrībai. Visizplatītākie administratīvie pārkāpumi ir satiksmes noteikumu neievērošana, sīkais huligānisms, alkoholisko dzērienu lietošana sabiedriskās vietās un tamlīdzīgi.
Būtisks kaitējums tiek nodarīts, pārkāpjot valsts izdotos noteikumus, kas saistīti ar dabas aizsardzību un dabas resursu racionālu izmantošanu, normālu apstākļu radīšanu pilsoņu darbam un atpūtai, viņu veselības aizsardzību.
Latvijas Republikā spēkā ir Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss. Apstiprināts ar Latvijas PSR 1984. gada 07. decembra likumu un stājies spēkā ar 1985. gada 01. jūliju.
Mūsu valstī noteikti daudzi un dažādi saistoši uzvedības noteikumi. Šo noteikumu pārkāpšana var radīt pat kriminālo atbildību, ja tā ir paredzēta kriminālajā likumdošanā. Taču vairākumā gadījumu, kad pārkāpti šie noteikumi, nodarītais kaitējums nav tik liels, lai sauktu pie kriminālatbildības, tad arī iestājas administratīvā atbildība, kura ir mazāk barga nekā kriminālā atbildība. Un parasti to piemēro valsts pārvaldes orgāni vai vienpersoniski tiesnesis.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties