Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:951724
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.09.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 31 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  ADAPTĀCIJAS SINDROMA VISPĀRĒJAIS RAKSTUROJUMS    5
1.1.  INDIVĪDA SOCIĀLĀ ADAPTĀCIJA VIDĒ    8
2.  SIEVIEŠU CIETUMA VIDES RAKSTUROJUMS    12
3.  SIEVIEŠU ADAPTĀCIJAS ĪPATNĪBU SAISTĪBA AR VECUMPOSMU    18
  NOBEIGUMS    22
  IZMANTOTO AVOTU SARAKSTS    24
Darba fragmentsAizvērt

Neviens nav salīdzināms ar otru. Ne tikai fiziskā puse, bet arī pasaules izpratne, ir veids kā uztveram sevi, kā jūtamies un apliecinam sevi- tas katram ir ļoti atšķirīgs veids. Personība ir unikāla vērtība, kas ir neatkārtojama ar savu individualitāti. Tāpec ir ļoti svarīgi apzināties savas personības vērtību.
Šodien saistībā ar izmaiņām dažādās sfērās ir aktualizējušies jautājumi, kas ir saistīti ar personības brīvību, tās atņemšanu un dzīvi pēc brīvības atņemšanas iestādēm. Valstiskā pamatvajadzība, lai nodrošinātu šādu cilvēku pilnvērtīgu dzīvi ir šo ieslodzījuma vietu normālu funkcionēšanas nodrošināšanu.
Ieslodzījuma vietu pārvaldes brīvības atņemšanas iestāžu sistēmā ir tikai viens sieviešu cietums Iļģuciemā. Tāpēc ir svarīgi izprast un nodrošiniāt pietiekamus apstākļus, lai sievietes, kas ir nonākušas brīvības atņemšanas iestdē varētu šo laiku, ko tur pavada izmantot un dzīvot nekaitējot savai psihiskai un fiziskai veselībai.
Sievietes kriminoloģiskais raksturojums ir atkarīgs no tā, kādu dzīves veidu viņa piekopj, ar ko nodarbojas, kādas sociālās pozīcijas un lomas viņa ieņem sabiedrībā. Tai pat laikā sieviešu noziedzība atspoguļo noziedzības kopējās likumsakarības un tās izmaiņas.
Viens no galvenajiem faktoriem personības adaptācijas procesā ir adekvāta apkārtējās vides un cilvēku uztvere. Ir svarīgi nebēgt no citiem, nevainot tos un nenoslēgties sevī, jo cilvēks, izvairoties no pārējiem, nonāk izolācijā un regresē. Tā ir bēgšana gan no citiem, gan pašam no sevis, tādējādi zaudējot saskarsmes, sadarbības un pieredzes apmaiņas iespēju ar citiem. Un tieši pieredzes apmaiņa, kaut vai vienkārša sadzīviska izrunāšanās ar mums pieņemamiem cilvēkiem psiholoģiski ir ļoti nepieciešama, jo tā dod iespēju iepazīt citu pieredzi, kas var būt noderīga, tā gluži vienkārši samazina mūsu iekšējo spriedzi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1191302
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties