Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:605830
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
.5 – 6 gadīgo bērnu sagatavošanas iespējas skolai   
2.  5 – 6 gadīgo bērnu sagatavotība skolai   
3.  5 – 6 gadīgo bērnu psiholoģiskā gatavība skolai   
Pirmsskolas pedagoģiskā procesa būtība, īpatnības un saturs   
5.  Teorētiskās atziņas par pirmsskolas bērnu sagatavošanu skolai   
  Izmantotā literatūra   
Darba fragmentsAizvērt

Aktualitāte: Pašreiz aktuāls ir jautājums par radošas, atvērtas, vadošas un darboties gribošas personības veidošanu jau pirmsskolas vecumā, saglabājot katra bērna individualitāti. Jo ikviens no mums ir citāds, rūpīgi meistarots, apveltīts ar vienreizējām spējām. Mums vajadzīgs laiks, lai to atklātu un uzzinātu.
Problēma: Tik daudzi cilvēki aiziet neievēroti un nenovērtēti tikai tāpēc vien, ka neviens negrib tērēt laiku apbrīnot viņu vienreizīgumu. Rodas jautājums, vai mēs bērnudārzā rūpīgi ielūkojamies katrā audzēknī? Vai protam saskatīt to unikālo, neatkārtojamo īpatnību un īpašību kompleksu, kas ikvienu mazuli atšķir no pārējiem, un atbalstīt katra vajadzības spējas? Jāatceras, ka bērns kā individualitāte nes sevī to īpatno, kas izpaužas viņa personībā, pieredzē patībā. Visi viņi tiecas pēc labāka dzīves stila, bet katrs to dara īpatnēji, ar atšķirīgām kļūdām un pa savu ceļu.
Obligāta 5-6 gadus vecu bērnu sagatavošana skolai nozīmē visu šī vecuma bērnu iesaisti pirmsskolas izglītošanā, kas akceptē izzinošas darbības attīstību, kā arī personības emociju un gribas sfēras attīstību aktīvajā darbībā, saskarsmē ar vienaudžiem un pieaugušajiem, ievērojot pirmsskolnieka individuālās un vecuma īpatnības, bērna "Es" koncepcijas attīstības nosacījumus. Sabiedrībā pastāv uzskats, ka šāda prasība nozīmējot bērna iesaisti skolas atmosfērā un skolas noteikumus. Tomēr tas tā nav, pirmsskolas vecums ir bērnības un rotaļu laiks. Spēlējoties, bērns realizē savus nākotnes sapņus, vingrinās savstarpējās attiecībās ar vienaudžiem un pieaugušajiem.
Ir svarīgi, lai pieaugušie- skolotāji un vecāki- uztvertu spēli kā nopietnu bērna darbošanos, kuras rezultātā viņš apgūst pieredzi valodas, literatūras, dabaszinību u.c. jomā.
Pedagoģiskā procesa organizācija pirmsskolas iestādēs vēsturiski vienmēr ir bijusi sociāli nozīmīga problēma. Straujš kāpums bērna pirmsskolas attīstības līdzekļu nodrošinājumā, tradicionālās pedagoģijas un mūsdienu pedagoģijas atziņu simbioze ļauj jaunā pavērsienā izstrādāt pamatus pedagoģiskā procesa organizācijai mūsdienu pirmsskolas iestādē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties