Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:109871
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Izmantoto avotu un literatūras apskats    5
1.nodaļa.  Latvijas Republikas armijas izveide    6
2.nodaļa.  Ieskats Daugavpils cietokšņa vēsturē    10
3.nodaļa.  4.Zemgales divīzija Daugavpilī starpkaru periodā    13
3.1.  4.Zemgales divīzijas raksturojums    13
3.2.  4.Zemgales divīzijas aktivitātes    16
  Nobeigums    18
  Izmantotie avoti un literatūra    19
  Pielikumi    22
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Visos laikos armija bija un būs vajadzīga, jo tā vajadzības gadījumā aizsargā valsti no pretiniekiem, ka arī veicinā patriotisma nostiprināšanos valsts iedzīvotājos. Kā jau iepriekš tika minēts, Latvijā starpkaru periodā bija izveidota un labi pārdomāta armijas struktūra, pietiekams sastāvs, kā arī uzlabota karaspēka komplektēšanas kārtība. Par nepietiekamu būtu uzskatāms apbruņojums un ekipējums, kas turklāt bija novecojis. Tomēr armijas daļām ir svarīgs ne tikai ekipējums un skaitliskais sastāvs, bet arī to pozīcijas. Ja daļa atrodas uz atklāta lauka, tad tai ir mazāka priekšrocība nekā, piemēram, uz kalna, mežā un vēl labāk nocietinājumā. Jāatzīst, ka 4. Zemgales divīzijai stratēģiskā ziņā bija izdevīga dislokācijas vieta, jo tās galvenie spēki atradās Daugavpils cietoksnī. Kaut arī tajā laikā cietoksnis jau bija novecojis, jo mainījās kaujas taktikas un stratēģijas, tomēr tas bija labi nocietināts, apgādāts ar ūdeni, tajā bija lielas munīciju krātuves un atklāta pozīcija ugunim. Līdz ar to var secināt, ka vajadzības gadījumā 4. Zemgales divīzija varētu izrādīt ievērojamu militāru pretestību.
Tomēr armijai nav tikai militāra nozīme. Tai bieži vien ir ievērojama loma arī sabiedrības dzīvē, piemēram, patriotiskā audzināšana, lasot lekcijas jauniešiem, organizējot parādes valsts svētku laikā, piešķirot tiem īpašu svinīgumu.
Visas šīs aktivitātes Daugavpilī veica arī 4. Zemgales divīzijas karavīri. Daugavpils sabiedrībai tas bija īpaši svarīgi, jo to veidoja daudzu tautību pārstāvji - ebreji, krievi, poļi baltkrievi, latvieši, kas bija skaitliskā mazākumā. Savukārt, armijas klātesamība Daugavpilī stiprināja tieši latvisko faktoru.
Jāpiebilst, ka pētījums neapšaubāmi papildina līdz šim vēsturnieku sniegto informāciju par 4. Zemgales divīzija, tomēr rūpīgākai šī jautājuma izpētei būtu nepieciešams paplašināt avotu bāzi, piemēram, izmantot Latvijas Valsts vēstures arhīvā esošos materiālus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1345689
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties