Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:521845
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Mūsdienu revolūcijas saknes    4
  Kas mainīsies?    5
  Tuvāk pie zemes jeb – ko darīt?    7
  Secinājumu vietā    10
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu revolūcijas saknes
Katrs, kas ir mācījies marksismu, zina, ka katrai revolūcijai ir savi priekšnosacījumi. Arī ar informācijas tehnoloģiju revolūciju nav citādāk. Pamēģināsim izprast, kas ir šīs revolūcijas pamatā. Tās galvenais dzinējspēks ir sabiedrības attīstības tendences un biznesa pieprasījums, bet informācijas tehnoloģijas (IT) nopelns ir, ka tā padarīja to iespējamu.
Sabiedrībai attīstoties, pasaule ir kļuvusi maziņa. Izmantojot telekomunikācijas, mēs varam sazināties ar jebkuru vietu uz zemeslodes un, ja tas ir nepieciešams, arī ar Marsu. Lai apceļotu pasauli nevajag 80 dienas un somu ar naudu, pietiek ar kredītkarti un rezervētām aviobiļetēm. Pasaulei satuvinoties, radās cita problēma – pazuda iepriekšējā stabilitāte. Tas, kas agrāk šķita nemainīgs, tagad mainās. Tā tas notiek ne tikai Latvijā, bet arī citur pasaulē, un pirmās to saprata lielās firmas. Tas nozīmē, ka informācijas sistēmām tagad ir jābūt elastīgām un spējīgām operatīvi sekot līdzi notiekošajām izmaiņām. Nevienam vairs nav laika gadiem ilgi strādāt pie kādas sistēmas, tā nepieciešama tūlīt un jau rīt tā būs jāmodificē.
Par svarīgu aktīvu jebkurā uzņēmumā ir kļuvusi informācija un informācijas sistēmas. Par informācijas tehnoloģijām katru dienu runā CNN un raksta biznesa avīzēs. Informātikai iztērētie budžeta līdzekļi strauji pieaug. Tas liecina, ka lieta ir nopietna.
Arī personālajiem datoriem ir savi trūkumi: tie ir dārgi, sarežģīti lietošanā un tiem nepieciešama nemitīga uzlabošana un modernizācija. Tiesa, to jauda ir sasniegusi fantastisku lielumu, kas ļauj atpazīt attēlus un cilvēka runu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties