Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868132
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Novembrī un decembrī – 2 mēnešu garumā – pasaulei bija iespēja sekot līdzi vienai no aizgājušā gada aktuālākajām komunikācijas problēmām, ko radīja ( precīzāk sakot, saasināja) prezidenta vēlēšanas Ukrainā, kur politiskajos skandālos ļoti ciešā mērā iesaistījās arī lielākā daļa sabiedrības, līdz ar to konfliktu attiecinot ne tikai uz valdības un politiskās elites centrālajiem notikumiem, bet arī uz pašu nāciju – Ukrainas iedzīvotājiem. Tiesa gan, Ukrainas notikumi nepalika vien valsts iekšpolitikas līmenī risināmi, jo savu nostāju pauda arī ārvalstis, tādējādi Ukrainas sarežģītā situācija tika „iznesta” arī ārpus tās robežām.
Ukrainas prezidenta vēlēšanas kā komunikācijas problēma, lai gan pamatā skatāma kā valsts un sabiedrības konflikts, nebūt neizslēdz arīdzan citas tās šķautnes – arī skatot minēto konfliktu caur ārpolitikas prizmu. Viktors Avotiņš 2004. gada 28. decembra „Neatkarīgajā Rīta avīzē” raksta: ”Ukrainā uzvar Rietumi”. Cik lielā mērā attiecīgajos notikumos konfliktēja nācijas griba ar esošajiem notikumu pavērsieniem, cik – ASV(Rietumu) un Krievijas ietekmes faktors? Viktors Avotiņš uzskata, ka „šāds strīds par ietekmi Ukrainā „ārējiem faktoriem” ir ģeopolitisks strīds par to, vai Ukraina pārstās būt atsvešināta no Rietumiem, vai arī turpina ietilpt Krievijas Eirāzijā.” Pamatojoties uz šiem secinājumiem, varam konstatēt komunikācijas problēmas arī „debespušu attiecībās”, kā tās tiek dēvētas laikrakstā „Neatkarīgā Rīta avīze”. Citi plašsaziņas līdzekļi savukārt ziņo par nacionāli brīvdomīgās Ļvovas un prokrieviskā Donbasa ekonomisko interešu sadursmēm.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1158449
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties