Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:637594
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lietišķās attiecībās tie netiek uzskatīti par "kukuli" pat tad, ja ir ļoti dārgi. Etiķete paredz, ka puķes var arī nosūtīt iepriekš vai nākamajā dienā pēc viesībām, ja, piemēram, ciemiņš ierodas tieši no ceļojums vai „pēdējā minūtē”. Ir pieņemts dāvināt nepāra skaita ziedus, izņemot 13 vai arī ja cilvēks tiek pavadīts pēdējās dzīves gaitās. Dažreiz ir ieteicams padomāt, vai ziedi nekļūs par apgrūtinājumu- piemēram, sievietei, ar kuru nodomāts iet uz kino vai teātri.
Daudzas uzvedības normu grāmatas nesniedz viennozīmīgu skaidrojumu – vai puķu pušķis pirms pasniegšanas ir vai nav jāizsaiņo. Tāpēc var uzskatīt, ka puķes, kuras ir ietītas caurspīdīgā vai dekoratīvā papīrā, nav jāiztin. Taču, ja puķu pušķis ir ietīts necaurspīdīgā, videi draudzīgā papīrā vai ziemas laikā – pat vairākās papīra kārtās, tas ir jāiztin pirms pasniegšanas. Bet tos ir jāprot pasniegt. Nereti grēko vīrieši, kas pirms sveikšanas mīņājoties ziedus aizslēpj aiz muguras vai pasniedz ar kātiem uz augšu... Jo ir jāpasniedz ar kreiso roku ar ziedkopām uz augšu. Ja ziedus sūta ar kurjeru, tiem jāpievieno vai nu aploksne ar kartīti, vai sava vizītkarte. Ejot ciemos, ziedus jubilāram vai namamātei pasniedz vīrietis. Sievietes vīriešiem ziedus dāvina retāk: apsveicot līgavaini, vīru, tēvu, brāli vai citus ļoti tuvus vīriešus, kā arī apmeklējot slimniekus, bet etiķete prasa, ejot uz slimnīcu par puķēm ir jāparūpējas pašam un jāsagādā vieta, kur tie varēs stāvēt.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties