Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:966549
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.04.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Govju barošana ar jaukto lopbarību ar zāles miltiem paaugstina piena produktivitāti un piena tauku saturu. Govis palielina svaru arī laktācijas laikā. Uzlabojas dzīvnieku asinsrite, paaugstina hemoglobīna līmeni asinīs. Tā rezultātā piedzimst pilnvērtīgi spēcīgi pēcnācēji. Govju barošanai papildus jauktajai lopbarībai ir jāietver siens un skābbarība, kā arī lopbarības saknes (bietes). Bet tas ir ziemas periodā. Vasarā govis barojas ganībās, un papildus saņem jaukto lopbarību. 1,5 kg granulu iemērc 6 litros ūdens, un tad šī masa tiek barota govīm.
Jauktā lopbarība ir ērti barojama dzīvniekiem, tā ir ērti transportējama un uzglabājama.
Īpaši svarīgi ir ieviest zāles miltus un granulas ziemā, kad dzīvnieku uzturā nav pietiekami daudz karotīna. Zāļu milti sekmīgi aizvieto dzīvnieku izcelsmes produktus. 1 kg lucernas miltu aizstāj 1 kg zivju eļļas. Tajā pašā laikā tas satur svarīgas aminoskābes, kuras nav atrodamas taukos.
Pieprasījums pēc kvalitatīvas jauktas lopbarības, augu izcelsmes miltiem un granulām aug. Taču priekšlikumus granulēto augu miltu pārdošanai nepietiek. Tāpēc šī niša joprojām ir maz aizņemta un tai ir lielas attīstības iespējas.

Miltu deva
Speciālisti iesaka lietot augu izcelsmes piedevas gan jauniem, gan pieaugušiem dzīvniekiem. Praksē visefektīvāk ir pievienot dzīvnieku barībai šādu zaļo miltu daudzumu:
Trušiem: 35% zāļu miltu, 25% miežu, 15% kukurūzas, 5% kviešu klijas. Ar šādu uzturu trusis saņem pietiekamu daudzumu svarīgas viņam šķiedras. Tas nodrošina pienācīgu dzīvnieku nobarošanos un ievērojami palielina gaļas pieaugumu.
Cūkām : 20% zāļu miltu, 20% kukurūzas, 20% miežu, 10% kviešu, 30% saulespuķu miltu un 0,2% galda sāls. Tāpat kā trušiem, cūkām šķiedrvielām ir galvenā loma dzīvnieka uzturs. Tās ļauj izvairīties no daudzām slimībām, palielināt gaļas pieaugumu un nodrošināt cūkām pareizu gremošanu. Arī tad, kad tiek barotas sivēnmātes, tie ražo pienu sivēniem.
Dējējvistām : 15% zāļu miltu, 25% kviešu, 25% miežu, 17% kukurūzas, 15% saulespuķu miltu.
Govīm : 25% zāļu miltu, 20% miežu, 15% klijas, 15% kukurūzas, 25% saulespuķu miltu, 0,5% galda sāls.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties