Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:894683
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lasīšana, atraujot skatienu no teksta
Šo vingrinājumu ieteicams izmantot tad, ja skolēni lasa jau samērā veikli. Lai skolēni uz mirkli atrautu skatienu no teksta, skolotājs dod signālu. Pēc atkārtota signāla skolēni pievēršas lasīšanai.
Prognozēšanas vingrinājumi
Teikuma daļas prognozēšana – prognozējamās teksta daļas vingrināšanās laikā tiek aizsegtas vai vispār netiek dotas. Skolēna uzdevums ir turpināt teikuma pirmo daļu. Nav obligāti jāprognozē kā oriģinālā. Ir pietiekami, ja skolēns pabeidz teikumu saviem vārdiem. Teikuma daļu prognozēšanai vislabāk izmantot frazeoloģismus, parunas, sakāmvārdus un mīklas.
Atsevišķu vārdu prognozēšana sakarīgā tekstā – tekstā ir izlaisti vārdi. Skolēniem lasot ir jāaizstāj izlaistie vārdi ar saviem. Arī šajā gadījumā skolēni var ievietot tekstā savu vārdu, kas pēc satura iederas tekstā.
Lielākas teksta daļas prognozēšana – tekstu lasa bez ievada, nobeiguma vai galvenās daļas. Skolēniem jāpapildina teksts un tad jāiepazīstas ar oriģināltekstu.
Prognozēšana, pašam skolēnam aizsedzot teksta daļu – skolēns ar grāmatzīmi aizsedz dažus burtus (2 - 5) no lapas kreisās puses un lasa. Vajadzības gadījumā, ja nespēj izlasīt aizsegtos burtus, tos atsedz. Pēc atkārtotas vingrināšanās līdzīgi aizklāj burtus no lapas labās malas, un tad no abām pusēm vienlaikus.
Teksta satura prognozēšana pēc virsraksta – tiek demonstrēts teksta nosaukums un tiek uzdoti jautājumi: «Par ko tekstā ir runāts?», «Ko es tekstā uzzināšu?» Pirmajās reizēs skolotājs pats izlasa virsrakstu un prognozē, tas ir, skaļi apsver, par ko tekstā varētu būt stāstīts, kā arī izvirza pāris pieņēmumu.
Lasīšana ar traucējumiem
Lasīšanas laikā fonā tiek ieslēgta mūzika.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties