Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:634411
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Viljams Šekspīrs (William Shakespeare, kristīts 1564.g. 26. aprīlī, † 1616.g. 23. aprīlī) bija angļu dzejnieks un dramaturgs, tradicionāli atzīts par visu laiku izcilāko angļu valodā rakstījušo autoru, kā arī par vienu no izcilākajiem autoriem pasaules literatūrā vispār. Šekspīrs uzrakstījis 38 lugas, 154 sonetus un vēl citus dzejas darbus.
Šekspīra lugām raksturīgi daudzveidīgi un dziļi izstrādāti raksturi, filozofiskums. Tās ir tulkotas daudzās jo daudzās pasaules valodās; Šekspīra kopotie raksti izdoti arī latviešu valodā.
Viljams Šekspīrs dzimis Stretfordā pie Eivonas, viņa tēvs Džons Šekspīrs bijis turīgs cimdu meistars un aldermanis, māte Mērija Ārdena - muižnieku meita. Šekspīra dzimšanas datums nav zināms; viņš ir kristīts 1564.g. 26. aprīlī. Tā kā kristības tolaik notika dažas dienas pēc bērna dzimšanas, tradicionāli par Šekspīra dzimšanas datumu uzskata 23. aprīli.
Šekspīrs, iespējams, mācījies Karaļa Edvarda VI Skolā Stretfordā, kur varētu būt ieguvis labu izglītību latīņu valodā un literatūrā. Pieņēmums, ka Šekspīrs varētu būt mācījies šajā skolā, tiek pamatots ar to, ka viņam kā pilsētas amatpersonas dēlam mācības šajā skolā būtu bijušas bez maksas. Diemžēl nekādi skolas ieraksti no šī perioda nav saglabājušies.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties