Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:850528
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.09.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lai labāk izprastu dažādu kultūru normas, parasti tiek ieteikts novērot šo kultūru pārstāvjus - vērot uzvedību, tradīcijas. Taču novērot ir vērts arī „savējos”, tai skaitā, saskarsmē ar citu kultūru pārstāvjiem.
Atcerieties, ka starpkultūru komunikācijas procesā jūs tiekat novēroti. Pamana vārdus, žestus, kā arī mīmiku un apģērbu. Citiem ir izveidojusies noteikta shēma, ko viņi sagaida no jums. Jūsu rīcība var sakrist un var būt tieši pretēja šīm gaidām. 

Piemēri:
Sīrija
Saskarsme ar varu, valsts institūcijām:
Dodoties uz Sīrijas valsts institūcijām kārtot jautājumus, var nākties saskarties ar to, ka ierēdņi strādās ātrāk un labprātāk, saņemot motivējošus pamudinājumus izteiktus materiālās vērtībās. Tā kā Sīrijas ierēdņi pat varētu apskaust Latvijas minimālo algu saņēmējus, tad „kukuļi” vienmēr nostrādā un tas neskaitās nekas apkaunojošs. Nereti arī ārpus Sīrijas sīrieši ir noskaņoti risināt savas lietas šādā veidā, jo tā tas viņiem ir iekārtots un šis pēc viņu domām ir normāls veids, kā procesu paātrināt.
Saskarsmē ar sīriešu ierēdņiem arī jāizrāda milzums cieņas, jo iepatikšanās gadījumā tev palīdzēs vairāk nekā prasīsi, bet pretējā gadījumā var arī nekustināt ne pirkstu.
Varas iestādēs, kā arī bankās un citās institūcijās tāpat kā pie mums bieži ir rindas. Sīrijā reti kur rinda tiek regulēta ar izdrukātiem numuriņiem, tāpēc pirmais maļ nevis tas, kurš pirmais brauc, bet gan tas, kam skaļāka balss un kurš vairāk grūstās. 

Sociālā hierarhija:
Atšķirības starp sociālajām grupām ir lielas – no bezpajumtniekiem līdz pat miljardieriem. Kas attiecas uz naudas lietām – bizness paliek bizness – šajā jomā veiksmīgi var sadarboties dažādu sociālo slāņu pārstāvji. Toties privātā jomā – meitene no graustu rajona var necerēt, ka viņu kā pasakā par Pelnrušķīti ievēros princis no bagātas ģimenes. Sievas un vīri tiek meklēti pārsvarā no sava sociālā loka. 

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1362058
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties