Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:250918
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Turcija - pilns oficiālais nosaukums Turcijas Republika valsts Eirāzijā, kas izvietojas Āzijas dienvidrietumos – Mazāzijas pussalā (Anatolija) un Eiropas dienvidaustrumos – Balkānos (Trāķija). Turcijai ir sauszemes robeža ar astoņām valstīm: Bulgārija – ziemeļrietumos, Grieķija – rietumos, Gruzija, Armēnija un Irāna – ziemeļaustrumos; Azerbaidžānas eksklāvs Nahičevāna – austrumos; Irāka un Sīrija – dienvidaustrumos. Turciju apskalo Melnā jūra ziemeļos, Egejas jūra rietumos un Vidusjūra dienvidos.

Turcija ir tilts starp Eiropu un Āzija un viens no civilizācijas šūpuļiem. Tā ir krāšņa zeme, kas bez tirkīzzilas jūras apskalotām pludmalēm ir bagāta arī ar kultūras un vēstures mantojumiem, kas sajūsmina un iedvesmo pat visrūdītākos ceļotājus. Labākais laiks, lai dotos uz Turciju ir no aprīļa līdz oktobrim, jo tad ir vislabākais klimats. 3 % no 812’578 km2 lielās valsts teritorijas atrodas Eiropā un pārējie 97% ir Āzijā. Turciju no trīs pusēm apskalo jūra – ziemeļos Melnā jūra, dienvidos Vidusjūra, rietumos Egejas jūra. Turcija dalās septiņos ģeogrāfiskos reģionos – Melnās jūras, Marmaras, Egejas, Vidusjūras, Centrālās Anatolijas, Austrumanatolijas, Dienvidustrumanatolijas reģioni. Galvaspilsēta ir Ankara.

Vasarā (īpaši jūlijā- augustā) ir ļoti karsts, tāpēc ieteicams nēsāt vieglus kokvilnas apgērbus un ērtus apavus. Apmeklējot muzejus, baznīcas un citas līdzīgas vietas, īpaši sievietēm, iesakām vilkt apģērbus, kas nosedz rokas, kājas, krūtis. Dodoties tālākā ekskursijā līdzi nemiet siltākas drēbes, ērtus apavus, galvas segas, saulesbrilles. Turcijas kūrortos ģērbjas ērti un brīvi, visbiežāk nekādu ierobežojumu apģērbu izvēlē nav. Viesnīcu administrācija prasa uz vakariņām viesiem neierasties pludmales apģērbā (kungiem jābūt ar garām biksēm, nevis šortiem). Pārsvarā atpūtnieki, kas apmetušies augstākas kategorijas viestnīcās (4 un 5 zvaigžņu viesnīcās), vakariņu laikā uzvelk greznāku apģērbu.

99% no Turcijas iedzīvotāju ir musulmaņu. Atlikušos sastāv no pareizticīgo kristiešu, Gregora kristiešu, katoļu, Suryani un protestantu kristieši, un ebreji. Lai gan lielākā daļa iedzīvotāju ir musulmaņu, Turcija ir laicīga valsts un ikvienam ir reliģijas brīvību un ticības. Nevienu nevar piespiest piedalīties reliģiskās ceremonijās vai rituāliem pret viņu gribu un neviens vainot var pievienot ikviens, jo tās ticības.

Turcija ir vienīgā valsts starp islāma valstīm, kuras ir iekļautas sekulārisma savā Konstitūcijā un prakse to. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties