Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:536491
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2017.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Transkulturālā aprūpe – formāla zināšanu izpētes un prakses joma, kas fokusējas uz salīdzinoši humānu aprūpi ņemot vērā kultūras atšķirības un līdzības ticējumos. Kultūra – kādai grupai raksturīgās, iegūtās, pārnestās un kopējās vērtības, normas ticējumi un rituāli, kas rada domāšanu lēmumu pieņemšanu un darbību specifiskajā vidē. Subkultūra – mazāka kultūra vai mazāka cilvēku grupa ar vienādu dzīves veidu kādā lielākā kultūras vidē. Etnocentrisms – katram cilvēkam sava kultūra šķiet vis tuvākā un pareizākā tāpēc, ka tā ir vis pazīstamākā.
2. Dažādās kultūrās atšķiras neverbālās saskarsmes veidi, piemēram, izteikti musulmaņiem atšķiras ārējais izskats, var atšķirties žestikulācija, kā arī pieskārienu nozīme.
3. Kā jau iepriekš tika minēts, dažādām kultūrām atšķiras ārējais izskats, šeit ir attēloti veidi, kā musulmaņu sievietēm ir jāapģērbjas. Hidžābs ir tradicionālā musulmaņu sieviešu galvassega. Lakats, kas sedz matus un kaklu. Izplatītākais veids. Hidžābs ir obligāta garderobes prasība islāmticībā esošām sievietēm. Valkājot hidžābu, ar apģērbu jābūt nosegtām arī visām citām ķermeņa daļām, atskaitot delnas un potītes. Hidžāba valkāšana visātrāk signalizē par personas dzimumu - to valkā sievietes. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties