Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:889203
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.03.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Graudu kombains    3
  Zālāju pļaujmašīnas    8
  Rulonu preses    10
  Savācējpiekabe    13
  Graudu kaltes    15
  Graudu šķirojamā mašīna    16
  Graudu tīrāmā mašīna    19
Darba fragmentsAizvērt

Graudu kalte.
Pēc tehnoloģiskā procesa iedala šahtu kaltes un trumuļu kaltes.
Šahtu kaltes paredzētas gan sēklas, gan lopbarības graudu kaltēšanai. Šahtu kaltes galvenā sastāvdaļa ir kaltēšanas kamera, kurai ir taisnstūrveida garengriezums. Kameru no augšas piepilda ar mitrajiem graudiem, pēctam, sausos graudus izvada ārā speciāls iztukšošanas mehānisms apakšā. Caur kameru horizontālā veidā pūs silto gaisu, kas iet cur graudiem un paņem no tiem mitrumu un izvada atmosfērā.
Trumuļu kaltes paredzētas visu kultūraugu sēklu kaltēšanai dažādām vajadzībām. Liels graudu sākotnējais mitrums netraucē kaltes darbību. Trumuļkaltes galvenā sastāvdaļa ir trumulis, kas novietots horizontāli nedaudz ieslīpi. Graudi tiek ievadīti pa vienu galu iekšā. Trumulim griežoties tie pārvietojas uz otru galu. Pa ceļam siltais gaiss savāc mitrumu no graudiem. Otrā galā sausie graudi izbirst laukā.
Kaltes dalās porcij tipa un caurplūdes kaltēs. Porcijtipa kaltē graudi tiek sabērti kaltēšanas kamerā, kur ar elevatora palīdzību regulāri tiek pārvietoti no apakšas uz augšu un kaltēti. Kad graudu mitrums ir optimāls, tos pa apakšu izvada laukā.
Caurplūdes kaltēs, graudi visulaiku plūst caur kaltei un tiek kaltēti. Caurplūdes kaltēm ir daudz lielāks darba ražīgums.

Regulēšana.
Darba laikā jāeko līdzi kaltēšanas temperatūrai. Kaltējot sēklas graudus porcijtipa kaltēs, tai nevajadzētu pārsniegt 60 grādus, bet kaltējot pārtikas un lopbarības graudus – 100 grādus. Šo temperatūru regulē, mainot degšanas režīmu kurtuvē, kā arī atverot vai pieverot sajaukšanas kameras gaisa lūku.
Tehniskā apkope.
Kalte pirms darba ir jāizremontē. Visas detaļas jāsaved kārtībā, jāpārbauda visi elektromotori. Visām eļļojamajām vietām jābūt ieeļotām. Jāpārbauda visi savienojumi, kā arī visi pārvadi, vārpstas un gultņi. Pēcdarba kalte rūpīgi jāiztīra.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties