Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:946760
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.10.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manuprāt lugas galvenā problematika ir dzimtenes mīlestības un vēlmes dzīvot labklājībā sadursme, ko izjuta Kurzemes hercogistes iedzīvotāji – kurzemnieki. Daļa no viņiem tomēr izvēlējās padoties kārdinājumam un doties uz Tobago, noticot brīnišķīgajiem stāstiem. Kurzemnieki pameta dzimteni, kaut arī sirdī izjuta ilgas pēc savas zemes, bet personīgās intereses un vēlmes izrādījās stiprākas. Lugā tiek atspoguļota politisko apstākļu ietekme cilvēku dzīvēs, kā arī dzimtenes mīlestības izjūtas un personīgās vēlmes pēc laimīgas dzīves. Lai gan kurzemnieki mīlēja savu zemi, viņi bija spējīgi to pamest, dodoties laimes meklējumos uz citu zemi. Apstākļi Tabago kļuva sarežģītāki, kad dzirdētais neattaisnojās. Gandrīz visi kurzemnieķi nomira salā, jo to ietekmēja klimats, slimības, prāta zudūšana un nespēja pielāgoties no svešiem un iepriekš nezināmiem apstākļiem. Manuprāt, cilvēks nespēj ignorēt savu izcelsmi, pat cenšoties tas nav iespējams. Mums tas jāpieņem un jāsaprot, ka dzimtene ir mūsu mājas. To pierādīja situācija lugas noslēgumā, ka svešzemē mirušie kurzemnieku līķi tika nogādāti atpakaļ dzimtenē un „atdzīvojās”, vienojoties kopējā dziesmā par uzticību un slavējumu dzimtenei.

Scenogrāfika un mūzikalais noformējums, kā arī kostīmi palīdz izjūt Tobagas salu ipašu atmosfēru. Dejās un dziesmās ietver sevī Afrikaņu kultūras ipašības, palīdz saprast tēla jūtas. Apģerbs palīdz arī saprast tēla raksturu un dzīves pozīciju. Piemēram, Lilijai ir šalle un kleita, kas palidz saprast kā viņa ir sieviete, kurai patīk mode un viņa ir populāra vīriešu vidū. Viņas dziedāšanas tembrs raksturo viņu kā rotaļainu, viltīgu koķeti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties