Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:909378
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tradicionālie ēdieni
Fondue - Fondue Šveicē var šķist klišejiska, taču gadsimtiem ilgi kalnos dzīvojošie šveicieši paļāvās uz fondī veidu, kā maizi un sieru lietot vēsākajos mēnešos. Zemnieciskā lauku maize kausētos sieros, piepildīta ar vīna un ķiploku stiprinājumiem, burbuļojot virs atklātas liesmas.
Tartiflette - Tartiflette radās netālu no Francijas un Šveices robežas. Tartiflette ir firmas zīmes ēdiens lielākajā daļā slēpošanas kūrortu. Šis zemnieciskais šķīvis ir, sagrieztu kartupeļu, bekona, karmelizētu sīpolu, riekstu un krēmveida Reblocohon siera kombinācija.
Ievērojami cilvēki
No Šveices nākuši ievērojami cilvēki, tostarp, baznīcas reformators K. Kalvins, zinātnieks A. Einšteins, psihiatrs K.G. Jungs, filozofs Ž. Ruso, alķīmiķis Paracels, tenisists R. Federers, rakstnieks H. Hesse, Sarkanā Krusta dibinātājs H. Dunants, uzņēmuma Nestlé dibinātājs H. Nestlé u.c.

Lielākās pilsētas
Cīrihe – lielākā Šveices pilsēta, kas atrodas ezera ar tādu pašu nosaukumu ziemeļu krastā. Pilsēta tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem finanšu centriem pasaulē, kā arī par tirdzniecības, industriālo un kultūras valsts iestāžu koncentrēšanās vietu. Šī ir viena no dārgākajām pasaules pilsētām dzīvošanai.

Ženēva - Brīnišķīgajā pilsētā Ženēvā, kas atrodas ezera krastā, ir daudz banku un kompāniju. Tā arī ir mītne daudzām starptautiskām organizācijām, kuras piesaista Šveices politiskā stabilitāte un neitralitātes statuss, piemēram, Starptautiskajam Sarkanajam Krustam, Pasaules Veselības Organizācijai un Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas centram.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties