Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:157941
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.06.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

8.slaids
Anamnēze -– uzzināt riska faktorus, infekcijas, pankreatīts, gi asiņošanas, alkohola lietošana
Neiroaks the izvēle -– epidurāla vs spināla, nepārtraukta katetrizācijai pret 1 injekcijas tehniku, lumbāra epidurāla vs torakāla epidurāla. Apdomāt alternatīvas pacientiem ar augstu risku.
Profilaktiska ab th -– nav pierādījumi, ka samazina bakterēmijas risku, bet ASA locekļi iesaka nozīmēt
Aseptika - rokaspulksteņu, rotas lietu noņemšana, pirms procedūras roku higiēna ar alkohola saturošu antiseptisku šķīdumu, aizsargbarjeras kā ķirurģiska cepure, maska, sterili cimdi, piemērota ādas dezinfektanta selekcija, pielietošana – hlorheksidīna glikonāts alkohola bāzē; steila procedūras lauka nodrošināšana, piemērota lokālo anestētiķu infūzu šķ sagatave. [2, 5]
Ķirurģiska maska - rekomendēta reģionālās anestēzijas laikā sakarā ar to, ka pacientiem attīstījās streptokoku meningīts pēc neiroaksiālas anestēzijas, ko veica klinicisti, kam nebija ķirurģiskā maska uzvilkta. Turklāt baktēriju ģenētiskais profils, kas tika kulturēts no inficētajiem pacientiem sakrita ar speciālistu nazofarinksa kultūru, kas veica procedūru, nelietojot masku. [2,5]
Izņemt epidurālo katetru līdz ko klīniski uzlabojumi, ja infekcijas pazīme, piem eritēma. Individuālas antiseptiskas paketes – vairāki case report, kur, ja izmanto kopēju šķ lielāks infekciozo komplikāciju risks
Bakteriāli filti - – nav pietiekamu pētījumu, pierādījumu. Viens nerandomizēts pētījums, kur salīdzināja bakteriālo filtru izmantošanu pie ilglaicīgas epidurālas infūzijas – nesamazināju pozitīvo kultūru skaitu. ASA arī apšauba to izmantošanu. Var apsvēt pie, ja pagarināta epidurālā infūzija. Ja īslaicīgas epidurālas infūzijas, neizmanto bakteriālos filtrus, jo tie nesamazina infekciozās komplikācijas.
Sterili pārsegi – novērojumu pētījumi parāda, ka tāpat pozitīvas kultūras aug. ASA locekļi uzskata, ka jāizmanto
Atvienojies katetrs– literatūrā nav pietiekamu datu par to, vai katetra izņemšana šādā gadījumā samazina infekciju kompl.risku. ASA uzskata, ka nevajag tūlītēji izņemt, taču the Task Force tic, ka lai izvairītos no komplikācijām, jāizņem šie katetri.
Katetrizācijas laiks -– konkrēts ilgums nav definēts, taču jāatstāj tikai, ja ir vēl indikācijas
Kāpēc pie diagnostikas neveic lumbāl punkciju? sakarā ar infekcijas izplatīšanos risku uz subdurālo un subarahnoidālo telpu.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1379730
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties