Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:499194
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Sintoisma aizsākumi Japanā   
  Sintoisma reliģijas raksturojums   
Darba fragmentsAizvērt

Sintosisms (dievu ceļš)-Japānas nacionālā reliģija. Daba tiek pielīdzināta dievībai. Pēc sintoistu uzskatiem katrā lietā, priekšmetā, parādībā ir sastopams gars. Japāņi to sauc par kami. Visa dzīvā, gan nedzīvā daba ir apdvēseļota. Tiek uzskatīts, ka klinšu, upju, vēja, ziedu, pērkona, sniega kami mīt līdzās cilvēkiem un tos dažādi ietekmē. Sintoismā pastāv vairāk nekā astoņi miljoni Sintoisms māca iedziļināties dabas vienkāršībā un lieliskumā, rosina izprast tās dzīvo dvēseli. Sintoisma reliģijai nav apkopotu Svēto rakstu, bet ir divas svētās grāmatas Kodziki un Nihohgi, kas sarakstītas 8. gs. sākumā. Tās glabā daudzas senas leģendas un mītus.

Tempļos notika rituāli un ceremonijas, nodrošinot pareizu attiecību uzturēšanu ar kami.Sintoistu svētnīcu priekšā slienas torijs. Torijs ir līdzīgs vārtiem ar diviem šķērskokiem, un tas ir nacionālais simbols, jo ir tipisks senās Japānas celtniecības paraugs. 
Sintoistu svētākā vieta ir Fudzijama, kur katram sintoistam reizi mūžā jāuzkāpj.Galvenā sintoisma svētnīca ir Jasukuņi (Miera valstības) pēc ticējumiem tajā mīt karalauka kritušo dvēseles.

Japāņu dārzi tiek veidoti gandrīz pie katras svētnīcas. Tā ir vieta, kur meditēt un klusējot apbrīnot dabas skaistumu. Ir divu stilu japāņu dārzi: zaļojošu pauguru, nelielu dīķīšu un tiltiņu savijuma (Tsukijama stila) dārzi, un sauso smilšu un akmeņu (Karesansui stila) dārzi(kā spēļlaukums), kura slavenākais piemērs ir apskatāms Rjoan-dzi templī. Smilšu laukumā ir izvietoti 15 akmeņi, bet, skatoties no jebkura punkta, ir redzami tikai 14. Visus 15 akmeņus var ieraudzīt tikai meditējot un sasniedzot garīgu apskaidrotību.
Japānā ir vecākā monarhija pasaulē, kurā titulu manto. Imperatoram senāk tika piedēvēta dieva statuss, un neierobežota vara. Tikai Otrā pasaules kara laikā imperators Hirohito publiski noliedza imperatora dievišķumu.
Lai gan pati Japāna ir dabas resursiem nabadzīga un atkarīga no importa izejvielām, tā ir viena no industriāli attīstītākajām, vadošajām un bagātākajām valstīm uz Zemes. Japāņu elektronika komentārus neprasa.
Valstij ir viena no lielākajām zvejas flotēm pasaulē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties