Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:324934
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2. slaids.
Sidneja (Sydney) ir lielākā Austrālijas pilsēta, Jaundienvidvelsas štata administratīvais centrs.
Sidnejas aglomerācijā dzīvo vairāk nekā 34 miljoni cilvēku (2006. gada dati).
Platība – 1687 km2, bet aglomerācijas - 12,144.6 km². Atrodas Austrālijas DA, pie Tasmāna jūras Portdžeksona līča krastos.
Austrālijas ekonomikas un tirdzniecības centrs. Pateicoties pludmalēm, pasaulslavenām celtnēm kā piemēram Sidnejas operas namam un Hārbora tiltam, Sidneja ir viena no pasaules atpazīstamākajām pilsētā un ir starptautiskā tūrisma galamērķis.
Sidneja ir bijusi arī mājvieta lieliem sporta notikumiem, tajā skaitā Britu impērijas spēlēm 1938. gadā, 2000. gada Vasaras Olimpiskās spēles kā arī 2003. gada Pasaules čempionāts regbijā.

3.slaids
*Tiek uzskatīts, ka Sidnejas teritorija ir apdzīvota jau vismaz 40,000 gadu. Pamatiedzīvotāji bija aborigēni, kuri runāja 3 pamatdiealektos.
*Sidneja bija pirmā eiropiešu kolonija to dibināja 1788. gadā.
* kapteinim Atruram Filipam tika uzticēta neparasta krava – 700 Anglijas noziedznieki. Kolonisti piestāja šķietami neapdzīvotā piekrastē, un kamēr burinieki bija izmetuši savus enkurus tagadējajā Botaniskajā līcī, deportētie jau klintīs sāka veidot savus mājokļus. Tā sākās Austrālijas kolonizācija un augošās pilsētas – Sidnejas vēsture.
*Pilsētas tiesības tai tika pišķirtas pēc 54 gadiem - 1842. gadā.

4.slaids
*1851. gadā sākās zelta drudzis, kad, no visas pasaules, jaunas dzīves meklējumos sāka plūst imigrantu straumes. Sidneja turpināja ļoti strauji attīstīties gan ekonomiskā, gan sociālajā ziņā un jau ap 20. gadsimta pašu sākumu Sidnejas iedzīvotāju skaits sasniedza 1 miljonu.
*20. gadsimta 30. gados Sidneju skāra Lielā depresija-milzīga pasaules ekonomiskā krīze, bet pilsēta spēja ātri atkopties un sāka attīstīties ar vēl lielāku sparu. 20. gadsimta vidū pilsētā tika piedzīvoti jauni Eiropiešu un vēlā arī Aziātu imigrācijas viļņi. Tā rezultātā Sidneja ir izveidojusies par kosmopolītisku pilsētu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties