Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:902727
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.03.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Senebreji   
  Judaisms   
  Desmit Judaisma baušļi   
  Kristietība   
  Islāms   
  Senebreju mīti   
  Izmantotā literatūra   
Darba fragmentsAizvērt


Kā vēsta kristiešu leģenda, kad Ievai bija bērni, (nezināmie, kas starp citu minēts pie Ādama: Un viņš dzemdināja dēlus un meitas...),tad šie mazie nerātņi nosmulējās un paslēpās no mātes biezoknī. Tad, kad Ieva tos sauca, kad sastapās ar Dievu, tie nav radījušies. Tā nu nokaunējusies Ieva sabāra tos un teica, lai tie tad vairs acīs nerādoties (vai citā variantā sašutušais Dievs - par bērnu nepaklausību) nu un tā nu tie uz mūžiem aizgāja, pazuda un izveidoja atsevišķu rūķu saimi, atšķirtu no cilvēkiem.
Ahasvers (Mūžīgais žīds). Leģendāra , mītiska persona, pēc ticējumiem mužīgai klejošanai nolemts cilvēks, dzīvojis Jēzus Kristus laikā un kurš nu klejodams gaida Kristus Otro atnākšanu. Savas reiz pieļautās kļūdas dēļ pats cieš. Tā ir ebreju tauta, kura reiz atteikusies no Kristus un nu kura nemierā klejo pa visu plašo pasauli. Tie saukti arī par ‘’mūžīgajiem klejotājiem’’.

Pie tiem pieder arī Bībeles Kains, jo tur ne vārda nav teikts par viņa nāvi, un nezināmā vārdā Kristus krusta naglu kalējs, kuram mūžam jākaļ krusta naglas. Un tā nu viņš klīst pa pasauli nāvi neredzot un nezinot miera, un allaž viņam ausīs skan viņa paša teiktie vārdi: Ej projām ko tu vēl gaidi?'‘. Tā nu leģenda vēstī, kas nav sastopama Bībelē, ka tad kad Jēzus nesa savu krustu uz Golgātu viņs uz brīdi apstajies pie kāda zemnieka mājas lai nedaudz atpūstos. Šis zemnieks bija jau vārdā nosauktais Ahasfers. Ir ticējums, ka reizi 50 gados Ahasfers dodās uz Tā Kunga kapu, lai lūgtu Viņam piedošanu, taču allaž izceļās liela vētra un tā nu viņs neitiek un klīst vēl arvienu un tā jau 2000 un vēl arvien gadu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties