Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:971480
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.05.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Meklējot Nevienlīdzības kā jēdziena definējumu, visvairāk skaidrotā ir Sociālā nevienlīdzība – atšķirības sociālajā statusā, ienākumu apmērā, izglītības līmenī, nevienlīdzīga resursu un labumu pārdale starp dažādām sabiedrības pozīcijām.
No sastopamajām nevienlīdzības formām aktuālākā ir dzimumu nevienlīdzība.
Šajā darbā apskatīto seksuālo nevienlīdzību varētu definēt kā pamatoti noraidošu attieksmi pret seksuālajām minoritātēm kā konstruktīvas sabiedrības institūta postītāju.

Seksualitāte – indivīda fizisko, psihisko, emocionālo un sociālo veselības aspektu kopums, kas savstarpēji integrējoties un pārklājoties, veic cilvēku savstarpējo attiecību veidošanas un uzturēšanas funkciju, nodrošina un stiprina mīlestību.
Vienkāršākā skaidrojumā seksualitāti iespējams definēt kā katra cilvēka individuālo apziņu un izpratni par sevi kā seksuālu būtni un veidu kādā šī seksualitāte tiek izpausta.
Seksualitāte ietekmē mūsu uzvedību, sociālo lomu veidošanos, ar to ir saistīti daudzi sabiedrības domāšanas stereotipi.

Seksualitātes jēdziena kontekstā jāpiemin tāds termins kā ”Seksuālā orientācija” – apzīmē indivīda seksuālās vēlmes un no tām izrietošo darbību attiecībā uz seksuālo partnera izvēli.

Izdala sekojošus seksuālās orientācijas veidus:
Heteroseksuālā orientācija- seksuālā iekāre un mīlestība pret pretējā dzimuma pārstāvi, tiek uzskatīta par tradicionālu, sabiedrības un baznīcas atzīta, partneri: vīrietis-sieviete.
Homoseksuālā orientācija – seksuāla iekāre un mīlestība pret sava dzimuma pārstāvi, visvairāk nosodītais un asāk kritizētais seksuālās orientācijas veids, tiek uzskatīts par draudu ģimenei kā veselīgas sabiedrības pamatam. Kristietība iestājas pret homoseksuālismu, jo uzskata, ka Dievs cilvēces demogrāfiskajai attīstībai un pastāvēšanai ir radījis vīrieti un sievieti un attiecības viena dzimuma pārstāvju vidū ir pretdabiskas un grēcīgas.
Biseksuālā orientācija – indivīds izjūt seksuālu iekāri un mīlestību kā pret sava, tā pretējā dzimuma pārstāvi. (Z. Freids uzskatīja, ka cilvēks ir biseksuāls kopš dzimšanas).…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1314901
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties