Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:627856
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēdējais minētais darbs – “Mistiskā Kristus dzimšana” – izpildīts pārsteidzoši arhaiskā manierē. Tajā mēs varam redzēt gan eņģeļu triumfu, gan velnu sakāvi. Glezna godina Mariju. Zeltīts atvērums debesu jumā simbolizē Dievmāti, “Dieva laulāto draudzeni” un “Visuma karalieni” kā aizstāvi, kas atvieglo dvēseļu nokļūšanu paradīzē. Uzraksts kompozīcijas augšējā daļā precizē tās radīšanas laiku un iedvesmas avotu: “Es, Sandro, pabeidzu šo gleznu 1500. gada beigās nemieru pārņemtajā Itālijā. Mani iedvesmoja Jāņa Atklāsmes grāmatas 11.nodaļa, kurā tiek stāstīts par trīsarpus gadu ilgo sātana trakošanu pirms viņa iekalšanas važās, kā tas arī attēlots šajā gleznā.” Neierastais risinājums liek domāt, ka Botičelli to darinājis pats sev vai kādam tuvam cilvēkam.

Botičelli vārds bija pazīstams visā Itālijā. Mākslinieks un viņa mācekļi tikko spēja veikt neskaitāmos privātos un garīdzniecības pasūtījumus. Viens no labākajiem individuālajiem portretiem ir “Jauns cilvēks ar medaljonu”. Šis darbs ir kļuvis par vienu no visu laiku dārgākajiem portretiem, jo izsolē pārdots par 92,2 miljoniem ASV dolāru jeb 76,2 miljoniem eiro. Portrets tapis ap 1480.gadu. Tajā attēlotā jaunā cilvēka identitāte nav zināma, bet tiek pieņemts, ka tas ir ietekmīgās un bagātās Mediči dzimtas pārstāvis. Šis portrets pārsteidz ar atraisītību un dabiskumu. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties