Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:387718
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Bildes no mācību ekskursijas 23.01.2019.   
  Par Rātslaukumu   
  Rātslaukuma vēsture   
  Rātslaukuma vēsturiskās funkcijas   
  Kas atrodas Rātslaukumā   
Darba fragmentsAizvērt

Rātslaukums šodien
Rīgas pilsētas Rātslaukums ir uzbūvēts no jauna, jo Otrā pasaules kara laikā Rātslaukus un tā vēsturiskā apbūve gāja bojā. Rīgas viesus priecē vēsturiskā Melngalvju nama replika, kā arī modernais, rekonstruētais Rātsnams un citas celtnes. Melngalvju nams 2. Pasaules kara laikā tika nopostīts. Bet 1999. gadā to atkal atjaunoja. Melngalvju nams, pirmoreiz avotos minēts 1334. gadā kā Lielās ģildes Jaunais nams.
Tieši Rātslaukumā pirms 500 gadiem tika iedegta pilsētas egle – tagad šajā vietā atrodas piemiņas plāksne, un ik gadu tiek rotāta jauna Ziemassvētku egle.
Rātslaukumu ieskauj vairākas interesantas ēkas – muzeji un sabiedriskas celtnes. Rātsnama atjaunotajā ēkā darbojas Rīgas dome.
Pašā Rātslaukuma vidū slejas Rolanda statuja. Rolands bijis franku karaļa Kārļa Lielā māsasdēls, kuru iecēla par pulku karavadoni. Sev pakļautajās zemēs Rolands uzturējis stingrus un taisnīgus likumus, līdz ar to laika gaitā Ziemeļvācijā viņš kļuvis par varoni, simbolu taisnībai. Tur uzstādītas vairākas Rolanda statujas.
19.gadsimta beigās arī Rīgas vēstures un senatnes pētītāju biedrība nolēmusi, ka Rolanda statuja iederētos pilsētas galvenā laukuma centrā, blakus akai. Ar savākto ziedojumu palīdzību Rolanda statuja tika uzstādīta 1897.gadā, tā bija veidota no granīta. Līdz ar pārējo Rātslaukuma apbūvi Rolanda statuja gāja bojā Otrā pasaules kara laikā, mūsdienās uzstādīta precīza tās kopija.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties