Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:716061
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kas ir purvs?
Purvs ir zemes virsmas apgabals, kam raksturīgs pastāvīgs vai ilgstošs periodisks mitrums. Apstākļus purvā ietekmē klimats, reljefs un ūdens necaurlaidīgie ieži tā pamatnē.Ar purviem ir klāta desmitā daļa Latvijas teritorijas. Purvi ir daudzveidīgi un savdabīgi. Ir trīs tipu purvi: zemie, pārejas un augstie.
Zemie purvi
Zemos purvus sauc arī par zāļu purviem, jo tie veidojas barības vielām bagātās vietās, kas ir zemākas par tuvējo apkaimi. Šajā purvā ir labvēlīgi apstākļi augiem. Pārsvarā tur aug grīšļi un niedres. Sastopamas bezdelīgactiņas, vārnkājas, puplakši, koraļļsaknes, epipogijas, spilves u.c.
Zemo purvu augi
Grīšļi - Šai dzimtai pieder daudzgadīgi, viengadīgi, retāk divgadīgi lakstaugi. Stublājs ir cilindrisks, ziedi sīki, ādainas žāklēs vārpiņas, kas savukārt veido ķekarveidīgas, saliktas ziedkopas. Galvenokārt mitru pļavu, zāļu purvu, ūdeņu un to krastmalu augi, retāk sastopami sausos biotopos. Lielākā Latvijā izplatītā ģints ir grīšļi (Carex).
Bezdelīgactiņas - Bezdelīgactiņa ir daudzgadīgs lakstaugs. Lapas rozetē, lapu virspuse gandrīz kaila, apakšpuse vairāk vai mazāk balta, it kā miltaina. Ziedi čemurā, violeti vai sārti violeti, retāk balti, ar īpatnēju smaržu. Zied maijā un jūnijā. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties