Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:705984
 
Vērtējums:
Publicēts: 29.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Hormonterapijas veidi
Ir vairāki hormonterapijas veidi, tostarp operatīva terapija vai medikamenti, kas samazina testosterona līmeni asinīs vai bloķē organisma spēju reaģēt uz androgēniem.
Sēklinieku izņemšana. Lai gan sēklinieku izņemšana ir ķirurģiska operācija, galvenais iegūtais efekts ir hormonu izmaiņas. Operācijas laikā ķirurgs izņem sēkliniekus, kur tiek ražoti 90% no androgēniem, to skaitā arī testosterons.
Luteinizējošā hormona atbrīvotājhormona analogs (LHRH analogs). Šie medikamenti samazina testosterona līmeni tikpat labi kā sēklinieku izņemšana. LHRH analogs (jeb agonists) tiek ievadīts injekcijas veidā vienreiz mēnesī vai vienu reizi ik pēc trim, četriem, sešiem vai 12 mēnešiem. 
LHRH antagonisti. Šie medikamenti samazina testosterona līmeni ievērojami ātrāk un nerada “uzliesmojumu”. Tomēr dažiem vīriešiem tas izraisa alerģisku reakciju. Tāpēc šo medikamentu izvēlas tikai tiem, kam nevar lietot citu hormonterapijas veidu.
Anti-androgēni. Šie medikamenti bloķē organisma spēju izmantot androgēnus. 

Ķīmijterapija
Prostatas vēža gadījumā ķīmijterapiju izvēlas tad, kad vēža šūnas ir izplatījušās pa organismu un hormonterapija nav iedarbīga. 
Tāpat kā hormonterapija, arī ķīmijterapija neizārstē vēzi pilnībā. Ar tās palīdzību nevar iznīcināt visas vēža šūnas, tomēr tā var palēnināt audzēja augšanu un mazināt simptomus, tādējādi panākot augstāku dzīves kvalitāti.
Ir daudz dažādu ķīmijterapijas medikamentu. Labāka iznākuma dēļ dažreiz vienlaikus tiek ieteikti divi medikamenti. Tomēr priekšdziedzera vēža ārstēšanā pašlaik ASV un Eiropā kā labākā tiek uzskatīta viena medikamenta terapijas shēma.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties