Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:589689
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.02.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ticiāns
      Ticiāns ļoti detalizēti attēloja cilvēku individuālās iezīmes un uz sejām redzemās emocijas. "Gypsy Madonna" 1510–11.g  Paneļu krāsošana eļļās.
Gleznās tēliem ir raksturīgs plastiskums
"Orbīno Venēra" 1538.gads. Eļlas krāsas.
 
  Mani secinājumi par prezentāciju.
Taisot šo prezentāciju uzzināju daudz jaunu lietu. Meklējot informāciju, pierādījās tas, ka Renesanses laikmetā tiešām izmantoja antīko. Gan literatūrā tika atdzīvinātas antīkās literatūras tradīcijas, gan arhitektūrā turpināja izmantot vidusslaiku būvniecības paņēmienus. Lai arī ir tā, ka Renesanse ir uzplaukuma laikmets, pāreja no viduslaikiem uz jaunajiem laikiem, kad tiek izgudrotas jaunas lietas un attīstās gan cilvēki, gan zinātne, gan pasaule kopumā, tāpāt turpina izmantot, atjaunot šo antīko, vidusslaiku pazīmes.Sākumā es apšaubīju, ka tā ir taisnība, bet meklējot un meklējot informāciju par dažādām renesanses iezīmēm, tas pierādījās- Antīko attēloja, atjaunoja, izmantoja tāpat.

Mani secinājumi par prezentāciju. 
Vienmēr domāju, ka Mikelandželo bija pirmais , kas izveidojis skulptūru "Dāvids". Bet Donatello ir dzimis ātrak par Mikelandželo un taisot prezentāciju uzzināju, ka Donatello arī ir veidojis dāvida skulptūru. Esmu priecīga par to, ka šo uzzināju, jo vienmēr domāju, ka Mikelandželo ir vienīgais, kas radījis tādu skulptūru, manuprāt, tas arī tāpēc,ka Mikelandželo ir vairāk popularizēts par Donatello.
 Atrodot faktu ,Pati sev pierādīju arī to, ka Ticiāns savu īpašo stilu tiešām ir radījis no Rafaēla un Mikelandželo darbu pamata, jo gan Ticiānam, gan Rafaēlam ir diezgan līdzīgi darbi ar Madonnu.

   10 interesanti/svarīgi fakti par Renesansi.
Renesanses mākslinieki atdzīvināja ideju par pilnību kā skaistuma standartu.
Lielie mākslinieki, piemēram, Leonardo Da Vinči un Mikelandželo, varēja tik labi krāsot un noformulēt cilvēka formu, jo viņi veica lieku un nelikumīgu līķu sadalīšanu, saistīts ar prezentācijā pieminēto humānismu.
Eļļas gleznu Itālijā ieviesa Ziemeļrenesanses mākslinieki, gleznošana ar eļlas krāsām palika ļoti populāra.
Renesanses kultūrā dominēja ideja par cilvēka spēju visvarenību.
 Līdz renesanses periodam mākslas darbus lielākoties pasūtīja baznīca, bet renesanses periodā radās arvien vairāk individuālo pasūtītāju, kuri bagātīgi apmaksāja slavenu mākslinieku darbus.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties