Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:878424
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.03.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 13 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Slavenākie cilvēki
Cristiano Ronaldo – pasaulē slavens futbolists, triju prēmiju «Zelta bumba» , titula «Gada spēlētājs FIFA» un daudz citu sasniegumu guvējs. Kopumā ziedoja ap 10 mlj. eiro bērniem ar onkoloģiskajām slimībām, kas ir lielāks ziedojums par jebkuru citu sportistu uz planētas.
Sara Sampaio – portugāļu top-modele, kļuva populāra 2007. gadā pēc uzvaras portugāļu modeļu konkursā «Cabelos Pantene 2007» . Kopš 2015. gada kļuva par vienu no «engeļiem» Victoria’s Secret kompānijā.
Vasco da Gama – 15.gs jūrnieks, kas uzdāvināja savai valstij unikālu iespēju paplašināt tirdzniecību, pierādot, ka Portugālei ir pieeja tirdzniecības ceļiem, kā arī pierādija, ka Indijas okeāns savienojas ar daudzām citām jūrām, un attiecīgi ar kontinentiem.
Žoze Saramago (1922-2010) – rakstnieks, dzejnieks, dramaturgs un tulkotājs, laureāts Nobela prēmijā literatūrā. Rakstīja galvenokārt romānus un prozas, ar cilvēku vienlīdzības idejām un dziļu humānismu tajos.
Antoniu Guterres – bijušais Portugāles premjerministrs. Politikis, mūsdienās ieņem visaugstāko amatu uz pasaules-ģenerālais sekretārs «Apvienoto Tautu Organizācijā». Bija vienbalsīgi izvēlēts šajā amatā 2016. gada oktobrī. 2009.g žurnāls «Forbes» iekļāva Antoniu 100 ietekmīgāku cilvēku sarakstā (64.vietā).

Nacionālie ēdieni
Bacalhau à Brás – sālītās mencas skaidiņas, kopā ar kartupeļiem, sīpoliem un olu. Ļoti iecienīts ēdiens Centrālajā Portugālē

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties