Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:530996
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

2)Tulkojumā no latīņu valodas „placebo” nozīmē „es iepriecināšu”, bet nocebo nozīmē „es kaitēšu”. Pirmie pētījumi par placebo efektu tika veikti ap 1960. gadu. Līdz šim placebo efektu izmantoja tikai jaunu zāļu efektivitātes pētniecībā. Placebo efekts ir fenomens, kad, lietojot neefektīvas zāles, slimības simptomi pazūd, jo slimnieks gaida to, ka zāles iedarbosies, viņš tic zāļu iedarbībai. Daži šo fenomenu uzskata par unikālu cilvēka psiholoģisko spēju, citi domā, ka tas ir tikai ilūzija un ka to izmanto šarlatāni, lai cilvēkos izraisītu neuzticību medicīnai un zinātnei. Placebo efektu var skaidrot kā pašiedvesmas rezultātu. Tas pierāda to, cik liels spēks ir cilvēka ticībai un gribai, kā arī to, ka gan cilvēka zemapziņa, gan apziņa var regulēt indivīda veselības stāvokli.
3)Placebo efektu atklāja nesen, pētījumu par to ir salīdzinoši maz, tāpēc zinātnieki to vēl joprojām nav pilnībā izpratuši. Piemērs no ikdienas – cilvēki zina, ka galvassāpes pāries pusstundas laikā pēc tam, kad būs iedzēruši pretsāpju tableti, jo ir to vairākkārt piedzīvojuši. Sāpju mazināšanās efekts lielā mērā skaidrojams ar tabletes aktīvās vielas, piemēram, paraceptamola, iedarbību. Taču tā ir tikai daļa no skaidrojuma. Cilvēku gaidām, ka sāpes drīzumā pāries ir tik liels spēks, ka tas pats par sevi spēj pārvērst iedomas par īstenību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties