Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:977687
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  1. pasaules kara sākums, kara cēloņi   
  Pirmais kara solis, Karadarbība Austrumprūsijā   
  Kara darbība Rietumu frontē, Austrumu frontē   
  Kauja pie Marnas   
  Itālijas iesaistīšanās karā   
  Kaujas Latvijā   
  Verdenas kauja. Kauja pie Sommas   
  Brusilova pārrāvums   
  Zemūdens kauja, tās sekas un cēloņi   
  Notikumi Rietumu, Austrumu frontēs un Latvijā   
  Notikumi 1981.g.   
  Brestļitovskas miera līgums   
Darba fragmentsAizvērt

Karadarbība Austrumu frontē sākās ar Krievijas iebrukumu Austrijā un Austrumprūsijā. Sākumā krieviem veicās labi, bet tad vācu armija no Rietumu frontes pārsviedās un Austrumu un apturēja krievu drausmīgo uzbrukumu. Šajā Austrumprūsijas daļā ezeros un purvos noslīka tūkstošiem krievu kareivju un gandrīz 100 000 tika saņemti gūstā. Tad vācieši iebruka Krievijas Polijā un krievu armija, kuras karotprasmi un ekipējums nekam nederēja cieta lielus zaudējumus. Neskaitot nelielos panākumus pret austriešiem, arī 1925. gads krieviem bija nelaimes gads. Viņu karavīri, no kuriem daudzi cīnījās bez šautenēm, pazaudēja teritoriju Francijas lielumā. Vācieši guva uzvaru pēc uzvaras un saņēma gūstā milzum daudz karavīru ar visu bruņojumu ieņēma Varšavu un padzina krievus no Lietuvas. Taču Krievijai vēl bija tikpat daudz karavīru rezervē, un 1926. gadā ģenerāļa Brusilova vadībā norisa veiksmīga ofensīva pret Austriju.
Latvieši cerēja, ka krievu valdība pienācīgi novērtēs viņu uzticību un patriotismu. Pēc kara viņi tapēc arī gaidīja latvju tautai labāku dzīvi. Jau paša kara sākumā Krievijai karā neveicās. Krievu karaspēks iebruka Austrumprūsijā; bet tur to smagi sakāva (pie Tanenbergas), un tas bija spiests atkāpties. Krievu karaspēka rindās varonīgi cīnījās latvju karavīri, ciezdami smagus zaudējumus. Ļoti lielus upurus mums prasīja cīņās pie Mazuru ezeriem (Austrumprūsijā) un Augustovas mežos (Polijā). Krievu armijā latvieši zaudēja vairāk karēvju, kā vēlākās atbrīvošanas cīņās. Šis upuru skaits pārsniedz pat divgadējo latviešu strēlnieku asiņaino cīņu upuru skaitu. Jau 1915. gada pavasarī, krievu kara vadībai negaidot, vācieši ielauzās Kurzemē. No Šauļu puses nākot un nesastopot nekādu lielo pretestību, viņi tuvojās jau Jelgavai. Bet tad viņi uzdūrās diviem latviešu zemessargu bataljoniem, kas tiem izrādīja sīvu pretestību.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties