Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:842954
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kaujas pie Mazās Juglas.
1917. gada vasarā vācu virspavēlniecība plānoja uzbrukumu Rīgas frontē. Galvenie vācu spēki pārcēlās pāri Daugavai pie Ikšķiles un strauji tuvojās Rīgai. 1917. gada 19. augustā sākās uzbrukums Rīgai. Krievu armija saņēma pavēli atkāpties. Uzdevums aizturēt vācu spēkus tika dots latviešu strēlniekiem. Kaujā pie Mazās Juglas strēlnieki noturēja vācu spiedienu līdz 21. augustam. Trīs dienu kaujas prasīja milzu upurus – Zemgales pulks zaudēja 75% no saviem vīriem.

Latvija Pirmā pasaules kara beigās.
1917. gada oktobrī pie varas Krievijā nāca boļševiki. Dažas dienas pēc Pagaidu valdības gāšanas Latvijas strādnieku, kareivju un bezzemnieku deputātu izpildkomiteja Friča Roziņa vadībā pasludināja varas pāreju padomju rokās. Padomes Latvijas neokupētajā daļā pilnībā atbalstīja V. Ļeņina vadīto Krievijas Padomju valdību. 1918. gadā Latvijā sākās vācu armijas uzbrukums. Dažu dienu laikā vācu karaspēks okupēja visu Latvijas teritoriju un likvidēja padomju varu.

Manuprāt, interesanti fakti par prezentācijas tēmu.
Sākoties karadarbībai Latvijā tautas aizstāvēšana un dzimtenes nosargāšana bija augstākais gods un pienākums. Latvieši cerēja, ka, veidojot bataljonus, iemantos krievu vadības labvēlību un, iespējams, panāks Latvijas teritorijas autonomiju Krievijā. Pavadot pirmos bataljonus uz apmācībām ļaudis dziedāja "Dievs, svētī Latviju!" un veidoja rotājumus no sarkanu un baltu ziedu pušķiem. Man tas šķita interesanti, jo mani pārsteidza latviešu gribasspēks aizstāvēt savu tautu un dzimteni.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1392044
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties