Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:266373
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt


Integritāte un konfidencialitāte. Personas dati tiek apstrādāti, nodrošinot atbilstošu drošību, tostarp aizsardzību pret neatļautu vai nelikumīgu apstrādi, nejaušu nozaudēšanu, iznīcināšanu vai sabojāšanu, izmantojot atbilstošus tehniskos vai organizatoriskos pasākumus.
(Latvijā arī līdz šim ir bijuši spēkā MK noteikumi, kuri nosaka organizatoriskus un tehniskus pasākumus, kādi pārziņiem ir jāievēro, apstrādājot datus. Tā ir virkne drošības pasākumu, kas nodrošina, ka pārziņa rīcībā esošais datu kopums nav pieejams citām personām, tai skaitā uzņēmuma darbiniekiem, kuru darba pienākumi neparedz konkrēto personas datu apstrādi.)
Pārskata atbildība. Šis princips zināmā mērā ir jaunums. Tas paredz datu pārziņa pienākumu uzskatāmi parādīt, kā viņš ievēro datu aizsardzības principus, ņemot vērā to, ka datu subjektam pašam ne vienmēr ir zināšanas un līdzekļi, lai kontrolētu savu datu apstrādi.
Datu apstrāde nav aizliegta. Taču, tāpat kā līdz šim, lai būtu drošība, ka personu datu apstrāde ir likumīga, katram pārzinim ir godīgi jāatbild uz trim jautājumiem:
Kāds ir personas datu apstrādes mērķis – vai tas ir likumīgs un godprātīgs?
Kādu datu apstrāde ir nepieciešama, lai sasniegtu mērķi? Kāds ir iespējamais mazākais datu apjoms, lai mērķi varētu sasniegt?
Vai mērķa sasniegšanai nepieciešamo personas datu apstrādei ir tiesisks pamats? Jebkurai personas datu apstrādei ir nepieciešams pamatojums.

Secinājumi un priekšlikumi:
Informācijas tehnoloģiju attistība nemitīgi progresē, un informācijas izplatīšanas neierobežotās iespējas var novest pie personas privātās dzīves aizsardzības pārkāpumiem.
Personas tiesība uz privātumu ir vieno no pamattiesībām, kuras aizsardzībai civiltiesiskie līdzekļi nav pietiekami, tāpēc šādā situācijā valsts uzdevums ir nepieļaut pārkāpumus.
Datu apstrādes industrijai ir starptautisks raksturs: liels datu apjoms katru dienu fiziski vai pa datu pārraides tīkliem šķērso valstu robežas un rada draudus personas privātumam.
Informācijas apstrādes iespēju attīstības ātrums apsteidz to normatīvu izstrādi, kas šos procesus regulē. Tas nozīmē, ka var tikt pārkāptas personu tiesības.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties