Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Personāla vadība Apvienotās Karalistes uzņēmumos, kuros strādā zemas kvalifikācijas viesstrādnieki

     

    Prezentācija22 Vadība

3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:980799
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Mērķis
Šī darba mērķis ir izpētīt, kāda ir personāla vadības attieksme pret viesstrādniekiem, kuri AK (Apvienotājā Karalistē) veic zemas kvalifikācijas darbu. Kā darba devēji rekrutē viesstrādniekus? Kādas karjeras iespējas ir migrantiem? Kādas ir migrantu „cerības” un tiekšanās?

Metodes
Darba nolūkā tika pētīti dažādi uzņēmumi Apvienotajā Karalistē, aptaujājot lielu skaitu migrantu strādnieku. Secinājumi tika veikti, apkopojot datus no aptaujām, kas tika veikta 2006.gadā, kā arī no intervijām ar viesstrādniekiem un uzņēmumu menedžeriem, kas tika veiktas no 2005.- 2006.gadam.

Secinājumi
Darbs analizē personāla vadības stratēģiju, kas pamatojas uz darba spēka zemajām izmaksām un viesstrādnieku aizvietojamību. No vienas puses, uzņēmumu vadība un menedžments, vēlas nodarbināt darbiniekus ar augstu darba ētiku, sagaidot no darbiniekiem lielu uzticamību uzņēmumam, no otras – maksājot minimālo darba samaksu, tādejādi ieekonomējot savas izmaksas.

Praktiskais pielietojums
Pētījums atklāj darba devēju attieksmi pret migrantiem un tās personāla vadības stratēģijas, kuras viņi realizē, nodarbinot viesstrādniekus. Pētījuma gaitā tika izvērtēta stratēģija un nodarbinātības apstākļi, lai saprastu viesstrādnieku sociālos un ekonomiskos apstākļus un viņu darba pieredzi, strādājot AK uzņēmumos.

Oriģinalitāte/vērtība
Darbs sevī apvieno kvalitatīvos un kvantitatīvos pētījumus, apkopojot datus par daudziem viesstrādniekiem

Ievads
Darbs pētī personāla menedžmenta ietekmi uz migrantu strādnieku nodarbinātību, īpaši ar zemo kvalifikāciju. Pēdējos gados ir novērojams zemi kvalificētā darbaspēka skaita pieaugums attīstītajās valstīs, kas tiek dokumentēts un apkopots attiecīgo dienestu statistikā. Tiek veikti pētījumi, kas attiecas par viesstrādniekiem un migrantiem, taču, apskatot šos darbus, jāsecina, ka lielākā daļa pētījumu ir par augsti kvalificēto darba spēku nodarbinātību, darba un sadzīves apstākļiem, tai pašā laikā atstājot novārtā pētījumus par zemas kvalifikācijas darba spēku.
Tāpēc šī darba autori sev izvirzīja jautājumus, kurus centās noskaidrot darba rezultātā.
Vai darba devēji ir mainījuši savu personāla vadības rekrutēšanas stratēģiju attiecībā pret zemas kvalifikācijas strādniekiem. Vai ir manāmi centieni padarīt darba vidi pievilcīgāku? Kādas karjeras iespējas ir migrantiem? Kādas ir migrantu cerības un gaidas? Kā jau tika minēts, lai to izpētītu, tika apskatīti daudzi konkrēti piemēri Anglijā, (Apvienotajā Karalistē), Barnslijā un Dienvidjorkšīrā. Dati tika apkopoti, veicot aptaujas un intervijas vienā no lielākajiem uzņēmumiem šinī apgabalā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113568
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties