Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,52 (15%)
Cena ar atlaidi*:
2,97
Pirkt
Identifikators:294721
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tēmas aktualitāte
Veiktie pētījumi par pektīnu noteikšanu ābolu sulās saskan ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulu Nr.1924/2006 „Par uzturvērtības un veselīguma norādēm uz pārtikas produktiem”

Veiktais pētījums ir svarīgs un nozīmīgs, lai nodrošinātu pārtikas produkta konkurenci vienotā tirgus apstākļos

Darba mērķis
Noteikt pektīnu daudzumu Latvijas un importa sulās, papildus nosakot fotometriskās metodes raksturojošos lielumus, lai metode ieņemtu atbilstošu vietu kvalitātes sistēmā un garantētu precīzus un ticamus rezultātus

Darba uzdevums
Dokumentēt metodes atbilstību kopējo pektīnu savienojumu satura noteikšanai un apkopt pētāmo sulu iegūtos rezultātus
Pektīns
Pektīns ir augu šūnas skeleta un augu balastvielu būtiska sastāvdaļa.
Tie ir polisaharīdi, kas pieder pie homopolisaharīdiem, kuri ir būvēti no viena monosaharīda, kas satur karboksligrupas
Tā monosaharīds ir α-D-galakturonskābes piranozes formas, veidojot saites pirmajā un ceturtajā vietā. Tā pieder pie uronskābēm, kuras ir plaši izplatītas dabā un tām ir svarīga bioloģiskā nozīme
Pektīnskābe
Galvenā pektīna sastāvdaļa ir pektīnskābe :

Pektīnu fizioloģiskā iedarbība
Pektīniem piemīt antibakteriāla iedarbība pret nosacīti patogēniem mikroorganismiem uz zarnu infekcijām
Tas neitralizē toksisko sindromu pārtikas un ķīmiskās saindēšanās, kā arī alerģiju gadījumos
Pektīns normalizē holesterīna daudzumu asinīs
Tas izvada no organisma arī pesticīdus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,33 €
Materiālu komplekts Nr. 1137464
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Pektīnu satura fotometriskā noteikšana ābolu sulās”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/294721

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties