Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:885224
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.12.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Polijas robežu noteikšana
Jaltas konferencē Polijas austrumu robeža tika noteikta pa tā dēvēto "Kursonas līniju". Tādējādi tika nodrošināta Rietumbaltkrievijas un Ukrainas pievienošana PSRS.
Galīgā Polijas robežu noteikšana notika Potsdamas konferencē. Jaunā Polijas un Vācijas robeža iet pa Oderas - Rietumneisa līniju.
Amerikas un Lielbritānijas delegācijas arī apstiprināja piekrišanu Konigbergas pilsētas (kopš 1946. gada Kaļiņingrada) nodošanai PSRS ar blakus esošajām teritorijām, kas tika sniegta sanāksmē Teherānā.

Japāna un Kuriļu salu liktenis
Jaltā pēc tam, kad Padomju Savienība pēc karadarbības beigām Eiropā apstiprināja apņemšanos sākt karu pret Japānu, sabiedrotie vienojās atgriezties PSRS kontrolē Sahalīnas dienvidu daļā un Kuriļu salās.
Līdz kara beigām pasaules ietekmes sfēras bija sadalītas, un tika izstrādāti jauni spēles noteikumi. Bipolaritāte ir kļuvusi par atšķirīgu jaunā laikmeta iezīmi.
Tika pieveiktas 20. gadsimta pirmās puses militārās impērijas - Vācija un Japāna. Divas citas koloniālās lielvalstis - Lielbritānija un Francija - koncentrējās centienos saglabāt savu īpašumu pirmajos gados pēc kara, taču antikoloniālā kustība ieguva otro vēju.
Daudzas pasaules valstis ir parādā savu izskatu Otrā pasaules kara rezultātiem. Dažos gadījumos tas ir novedis pie jaunu "karsto punktu" parādīšanās uz planētas. Jo īpaši Tuvo Austrumu konflikts, konflikts Korejas pussalā, daudzie kari Āfrikas kontinentā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties