Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:812860
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Otoplastikas veidi
Estētiskā – ausu izmēra un formas korekcija, pārmērīgi atliektu (lutausības) un izteiktas asimetrijas novēršana, dažādu auss gliemežnīcas deformāciju labošana.
Rekonstruktīvā (atjaunojošā) – rupju deformāciju novēršana, kas pieprasa auss daļas vai visas auss gliemežnīcas atjaunošanu. Auss izvietojuma un auss gliemežnīcas formas defektiem var būt iedzimts vai iegūts raksturs. Iedzimtās deformācijas ir daudzveidīgas: auss gliemežnīcas neesamība, ļipiņas trūkums vai deformācija, palielināta auss gliemežnīca, neattīstīta, nolaista, sagriezusies, ieaugusi gliemežnīca, nokarenas ausis, ausis ar asiem galiem, saliektas, sašķeltas un saaugušas ausis. Visas iedzimtās deformācijas var labot tikai ķirurģiskā ceļā. Iegūtās deformācijas visbiežāk ir saslimšanu vai traumas sekas.
Pavisam ir vairāk kā 200 otoplastikas metodes. Ir nepieciešams precīzs pirmsoperācijas stāvokļa novērtējums. Katra auss tiek izpētīta (izmeklēta) un izmērīta. Mūsdienu metodika ļauj piešķirt auss gliemežnīcām harmonisku formu bez redzamām invāzijas pēdām. Kvalificēti veikta otoplastika var ne tikai novērst nepareizu ausu izvietojumu, bet arī kompensēt auss gliemežnīcas pilnīgu neesamību.

Pēcoperācijas periods
Stacionārā 4–6 stundas (ja operācija nav bijusi sarežģīta un notikusi lokālajā anestēzijā), 1 diena (liela apjoma un vispārējās atsāpināšanas gadījumā). Pirmajās pāris stundās pēc operācijas operētā zona var pulsēt, sāpju sajūtas ir nenozīmīgas. Tūska sasniedz maksimumu 2.–3. dienā, pēc tam samazinās un pazūd 2–3 nedēļu laikā. Ausis var būt sarkanas vai klātas zilumiem – normālā krāsa atjaunojas pēc 1,5–2 nedēļām. 2.–3. dienā tiek veikta pirmā pārsiešana. 12.–14. dienā pēc operācijas regulāras pārsiešanas ar 2–4 dienu intervālu. Obligāta speciālā kompresijas apsēja nēsāšana 10–14 dienas. Šuves un apsējs tiek noņemti pēc 7–8 dienām. 3–6 nedēļu laikā uz nakti tiek uzvilkts speciāls elastīgs apsējs. Pirmajā mēnesī pēc operācijas var būt pazemināta auss gliemežnīcu ādas jūtība. Matus var mazgāt pēc nedēļas. Pēc sešiem mēnešiem ausis pilnībā sadzīs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties