Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738964
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Terapijas plāns FIGO IV stadijas pacientēm
Ap 15% olnīcu vēža pacientes tiek diagnosticētas IV stadijā (metastātiskas slimības stadijā). Ņemot vērā pacientes vispārējo stāvokli un slimības izplatību, terapijas principi ir līdzīgi kā III stadijas pacientiem – maksimāla audzēja masas samazināšana operatīvā ceļā, sākotnēja ķīmijterapija ar sekojošu audzēja masas samazināšanu, tikai ķīmijterapija vai atsevišķām pacientēm simptomātiska terapija.

Operācija - galvenie riski un iespējamie sarežģījumi
Operācija tiek veikta vispārējā anestēzijā (atsāpināšanā), komplikācijas ir reti sastopamas un vairāk izklāstīs ķirurgs pirms operācijas.
Pirms operācijas pacienta vispārējo stāvokli vērtē arī anesteziologs, kurš ņem vērā iespējamos – vēnu trombozes riska faktorus, sirdsdarbības un elpošanas problēmas, izvērtē asiņošanas un infekcijas risku, nozīmē atbilstošus medikamentus pirms operācijas periodā.
Olnīcas, olvadi, dzemde, limfvadi ir lokalizēti mazajā iegurnī – šajā pat rajonā atrodas urīnpūslis, lielie asinsvadi un daļa zarnu. Ja audzējs ir izplatījies uz minētajām struktūrām, ķirurgs var pieņemt lēmumu paplašināt operācijas apjomu.
Operācijas laikā, ja tiek izņemti limfmezgli, kas atrodas gar lielajiem asinsvadiem, var tikt traucēta limfas attece no kājām, kas izpaužas ar kāju tūsku.

Novērošana pēc terapijas
Pēc terapijas pacientēm nereti saglabājas nemiers, miega traucējumi, depresija, kuru korekcijai nepieciešams konsultēties ar ģimenes ārstu un nepieciešamības gadījumā ar psihoterapeitu vai pacientu atbalsta grupām.
Var būt pazemināta apetīte, vispārējs nespēks, koncentrēšanās grūtības.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties