Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka

Izdevīgi: šodien akcijas cena!

Parastā cena:
3,49
Ietaupījums:
0,38 (11%)
Cena ar atlaidi*:
3,11
Pirkt
Identifikators:385657
Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Katalītiskā funkcija
To veic fermenti jeb enzīmi – bioķīmiskie katalizatori
Dzīvajos organismos notiekošo reakciju veicināšana
Visu šūnu iekšienē notiekošo apmaiņas procesu regulēšanā

Regulējošā funkcija
Liela daļa hormonu pēc savas dabas ir olbaltumvielas.
Pie tiem pieskaitāmi -insulīns, hipofīzes hormoni, cilvēku augšanas hormons.

Aizsargfunkcija
Antivielas aizsargā no slimībām
Palīdz sagraut svešās vielas organismā

Uzkrāšanas funkcija
To veic olbaltumvielas, kuras organisms izmanto par barības vielām
Piem., piena olbaltumviela kazeīns un kviešu graudu olbaltumviela gliadīns
Nervu impulsa pārraidīšana
Iesaistās impulsa pārraidīšanā no viena nerva uz citu;
Piemēram, rodopsīns

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Nosūtīt darbu e-pastā

Tavs vārds:

E-pasta adrese, uz kuru nosūtīt darba saiti:

Sveiks!
{Tavs vārds} iesaka Tev apskatīties interneta bibliotēkas Atlants.lv darbu par tēmu „Olbaltumvielas pārtikas produktos”.

Saite uz darbu:
https://www.atlants.lv/w/385657

Sūtīt

E-pasts ir nosūtīts.

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties