Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:407022
 
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

6.slaids
Vēlāk notika vairākas diskusijas par naudas maiņas nepieciešamību līdz 1922. gadam, kad oficiāli tika pieņemti lati un santīmi. Latu nomināli un izskats laika gaitā mainījās. Šī nauda Latvijā tika lietota līdz PSRS okupācijai.
1940. gadā, kad Latvija nonāca PSRS sastāvā, par oficiālo valūtu kļuva PSRS rublis. Valūta tika mainīta attiecībā 1:1. Tas nozīmē, ka viens Latvijas lats tika pielīdzināts vienam PSRS rublim. Vēlāk okupācijas režīmi mainījās un līdz ar to mainījās arī valūta, bet pēc kara jau atkal Latvija bija PSRS sastāvā un izmantoja PSRS rubļus un kapeikas līdz pat neatkarības atgūšanai.
1992. gadā, kad Latvija atkal bija brīva valsta tika pieņemta pagaidu valūta – Latvijas rublis. Tautā šo naudu iesauca par repšikiem. Šī valūta kalpoja vien līdz brīdim, kad tika atgūtas zelta rezerves, kas glabājās citu valstu bankās. Jau 1993. gadā Latvijas oficiālā valūta atkal bija lats. Kaut arī tā bija pavisam jauna valūta, tā tika nodēvēta par vienu no visspēcīgākajām valūtām pasaulē.


8.slaids
2014. gadā Latvijā notika līdz šim pēdējā oficiālās valūtas maiņa, proti, no latiem un santīmiem Latvija pārgāja uz eiro un centiem. Eiro ir visas Eiropas Savienības vienotā valūta, kuru pašlaik izmanto 19 dalībvalstis. Pāreja no latiem uz eiro stiprināja saites ar citām valstīm. Pašlaik Latvijā tiek izmantotas 5, 10, 20, 50, 100 un 200 eiro banknotes un 1, 2, 5, 10, 20, 50 centu un 1 un 2 eiro monētas.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1381913
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties