Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:866408
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pasaulē ir simtiem dažādas tehnoloģijas, kuras mums sniedz visdažādākās priekšrocības un atvieglo mūsu dzīvi. Tās ir tehnoloģijas, kas ļauj manipulēt ar atomiem un molekulām tā, lai tiktu radītas jaunas virsmas un objekti. Nano ir kāda veseluma miljardā daļa. Respektīvi, tās ir tehnoloģijas, kas izmanto metra miljardās daļiņas. Nanozinātnes un nanotehnoloģijas var sniegt ievērojamu labumu sabiedrībai, radot jaunus produktus, materiālus un pakalpojumus.
Nanotehnoloģija ir atsevišķu atomu, molekulu vai molekulu grupu pārveidošana vai to pašsavākšanās struktūrās, lai radītu materiālus un ierīces ar jaunām vai ievērojami atšķirīgām īpašībām. Zinātne nanotehnoloģija nodarbojas ar ekstremāli mazu struktūru pētījumiem, ražošanu un izmantošanu.
Nanotehnoloģiju ilgtspējīgie attīstības mērķi
Nanotehnoloģiju jau pašlaik izmanto un izmantos arvien plašāk nākotnē – elektronikā, sakaru tehnoloģijās, veselības aprūpē, farmācijā,  vides kvalitātes uzlabošanā, enerģijas saglabāšanā un iegūšanā, lauksaimniecībā, pārtikas tehnoloģijā, kā arī ķīmijā,  tekstilmateriālu virsmas apstrādē, kosmētikā un citur. Nanotehnoloģiju attīstība varētu dot pasaulei universālu lielas ietilpības atmiņu, kas aizstātu mūsdienu flash atmiņas un cietos diskus, bet līdz šim nepieredzētas skaitļošanas jaudas varētu sniegt opto-elektronikas attīstība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties